75 dkg babapiskóta
5 dl tej (vanília pudinghoz)
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor (vanília pudinghoz)
20 dkg darált dió
15 dkg mazsola
1 doboz rumaroma
izlés szerint tejszínhab
30 dkg porcukor (krémhez)
3 evőkanál liszt (krémhez)
4 evőkanál kakaópor (krémhez)
3 dl tej (krémhez)
10 dkg vaj (krémhez)
1 csomag vaníliás cukor (krémhez)
A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a puding másik fele. Erre jön az utolsó réteg: piskóta, rum, dió, mazsola. Elkészítjük a csokoládékrémet: a hozzávalókat a vaj kivételével összekeverjük, fölforraljuk és langyosra kihűtve elkeverjük benne a vajat. A langyos krémet ráöntjük a piskótára. Lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
http://www.tundus.hu/receptek/somloi-galuska
Az almákat egyszerűen vékonyra szelem, egy uborkareszelő segítségével. Kevés porcukrot és őrölt fahéjat, egy porcukorszóróban összekeverek, és ezzel, az almaszeletek mindkét olda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát este készítjük el, mert a pihenéstől lesz igazi "réteges" Én robotgépbe teszem a lisztet a vajat és a csipet sót, és a késes keverővel eldolgoztatom. Kellemes morzsalékos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelt tészták ez a válfaja úgy készül, hogy 1/2 kg lisztből, 75 g olvasztott vajból, 1/4 liter tejben felolvasztott 25 g élesztőből, 3 tojássárgájából és csipetnyi sóból tésztát g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szükséges alapanyagokat jól kikeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Melegen vágjuk ki. Krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém elkészítése: a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű