75 dkg babapiskóta
5 dl tej (vanília pudinghoz)
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor (vanília pudinghoz)
20 dkg darált dió
15 dkg mazsola
1 doboz rumaroma
izlés szerint tejszínhab
30 dkg porcukor (krémhez)
3 evőkanál liszt (krémhez)
4 evőkanál kakaópor (krémhez)
3 dl tej (krémhez)
10 dkg vaj (krémhez)
1 csomag vaníliás cukor (krémhez)
A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a puding másik fele. Erre jön az utolsó réteg: piskóta, rum, dió, mazsola. Elkészítjük a csokoládékrémet: a hozzávalókat a vaj kivételével összekeverjük, fölforraljuk és langyosra kihűtve elkeverjük benne a vajat. A langyos krémet ráöntjük a piskótára. Lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, ezt lehet robotgéppel is. Egy nagyobb zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szirup hozzávalóit tegyük lábasba és hevítsük forrásig, majd tegyük félre hűlni. A tésztához a vizet hevítsük forrásig, utána a vajat, a sót, a cukrot és a lisztet keverjük ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. 2. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük. 3. Előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz