75 dkg babapiskóta
5 dl tej (vanília pudinghoz)
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor (vanília pudinghoz)
20 dkg darált dió
15 dkg mazsola
1 doboz rumaroma
izlés szerint tejszínhab
30 dkg porcukor (krémhez)
3 evőkanál liszt (krémhez)
4 evőkanál kakaópor (krémhez)
3 dl tej (krémhez)
10 dkg vaj (krémhez)
1 csomag vaníliás cukor (krémhez)
A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a puding másik fele. Erre jön az utolsó réteg: piskóta, rum, dió, mazsola. Elkészítjük a csokoládékrémet: a hozzávalókat a vaj kivételével összekeverjük, fölforraljuk és langyosra kihűtve elkeverjük benne a vajat. A langyos krémet ráöntjük a piskótára. Lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
A mintás tésztához a vajat kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjét fel habosítjuk, beleforgatjuk a vajas keverékbe. Hozzákeverjük a lisztet. A sütőpapírra előrajzoljuk a mintát....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat és a mézet összeolvasztjuk, langyosra hűtjük. A lisztet tálba mérjük, beletesszük a szódabikarbónát, a sót. Hozzáöntjük fokozatosan a tejet, közben kézi habverővel keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat kihabosítom a cukorral és a vajjal. Hozzákeverem a tejet, majd a sütőporos lisztet. Kettéveszem a masszát és az egyikhez hozzákeverem a kakaóport. Rétegezve tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összedolgozzuk, 4 cipóra osztjuk, és vékonyra kinyújtva egyenként megsütjük. 180 fok kb. 8 perc A pudingot megfőzzük a tejjel és a liszttel, közben habosra k...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű