2 tasak babapiskóta
1 dl főtt fekete kávé
3 evőkanál rum
A krémhez:
5 dl habtejszín
1 tasak tejszínes pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
0,5 dl főtt fekete kávé
1 tasak cappucinó por (2 teáskanálnyi)
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál rum
A tetejére:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A babapiskóták felét egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük szorosan egymás mellé. A kávét és a rumot összekeverjük, a felét rákanalazzuk a piskótákra, a maradékot félretesszük. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük, megfőzzük és folyamatos kavargatás mellett kihűtjük. Felverjük a habot, hozzáadjuk a porcukrot, a kávét, a rumot és a cappucinót. A zselatint 2-3 evőkanál langyos vízben feloldjuk és összedolgozzuk a pudinggal, majd beleforgatjuk a habot. A krém felét a sütőformába kanalazzuk, beborítjuk a babapiskóta másik felével és átlocsoljuk a kávéval. A maradék krémet ráhalmozzuk, a tetejét megszórjuk a kakaóporral és lehűtjük. Legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, ezt követően óvatosan szeletelhetjük. A zselatin összetartja a krémet, szép magas marad!
1. A vajat megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. 2. A tojásokat és a cukrokat összekeverjük. 3. Hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, majd a búzadarát, a sütőport, végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze az őszibarackot, a Bourbont, a 1/4 csésze cukrot, az étkezési keményítőt és fahéjat egy nagy tálba és hagyjuk pihenni. Szitáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor összeállt, fóliába csomagoljuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk és karácsonyi kiszúró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kókuszt és a sűrített tejet összekeverjük. Tetszőleges rudakat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk és 20-30 percre hűtőbe tesszük (én nem bírtam várni csak 5 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű