2 tasak babapiskóta
1 dl főtt fekete kávé
3 evőkanál rum
A krémhez:
5 dl habtejszín
1 tasak tejszínes pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
0,5 dl főtt fekete kávé
1 tasak cappucinó por (2 teáskanálnyi)
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál rum
A tetejére:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A babapiskóták felét egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük szorosan egymás mellé. A kávét és a rumot összekeverjük, a felét rákanalazzuk a piskótákra, a maradékot félretesszük. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük, megfőzzük és folyamatos kavargatás mellett kihűtjük. Felverjük a habot, hozzáadjuk a porcukrot, a kávét, a rumot és a cappucinót. A zselatint 2-3 evőkanál langyos vízben feloldjuk és összedolgozzuk a pudinggal, majd beleforgatjuk a habot. A krém felét a sütőformába kanalazzuk, beborítjuk a babapiskóta másik felével és átlocsoljuk a kávéval. A maradék krémet ráhalmozzuk, a tetejét megszórjuk a kakaóporral és lehűtjük. Legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, ezt követően óvatosan szeletelhetjük. A zselatin összetartja a krémet, szép magas marad!
A tojást a kristálycukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Időnként öntünk a massz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, majd habosítsd robotgéppel. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, lassan forgasd a vaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElőször összekeverjük egy tálban a lisztet a fahéjjal, őrölt gyömbérrel, szódabikarbónával, sütőporral és kókuszcukorral. Ezután finomra reszeljük a sárgarépát és a tésztába keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Reszeljük le kis lyukú reszelőn az almát. Mérjük ki egy tálba az összetevőket, úgy, hogy a lisztet adjuk hozzá utoljára, majd gyors mozdulatokka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű