2 tasak babapiskóta
1 dl főtt fekete kávé
3 evőkanál rum
A krémhez:
5 dl habtejszín
1 tasak tejszínes pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
0,5 dl főtt fekete kávé
1 tasak cappucinó por (2 teáskanálnyi)
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál rum
A tetejére:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A babapiskóták felét egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük szorosan egymás mellé. A kávét és a rumot összekeverjük, a felét rákanalazzuk a piskótákra, a maradékot félretesszük. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük, megfőzzük és folyamatos kavargatás mellett kihűtjük. Felverjük a habot, hozzáadjuk a porcukrot, a kávét, a rumot és a cappucinót. A zselatint 2-3 evőkanál langyos vízben feloldjuk és összedolgozzuk a pudinggal, majd beleforgatjuk a habot. A krém felét a sütőformába kanalazzuk, beborítjuk a babapiskóta másik felével és átlocsoljuk a kávéval. A maradék krémet ráhalmozzuk, a tetejét megszórjuk a kakaóporral és lehűtjük. Legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, ezt követően óvatosan szeletelhetjük. A zselatin összetartja a krémet, szép magas marad!
1. réteg 3 tojásfehérjét 5 ek porcukorral habbá verni, összekeverni 3 tojássárgával és 1 cs van cukorral. 1 zselatint felfőzni 1,5 dl vízzel és melegen hozzákeverni. egy tepsi alj...
Elkészítési idő: 3 hA tejport, a kakaóport és a vaníliás cukrot összekeverjük. Porcukor, rum aroma, víz, Rama feltesszük főni, a forrástól számított 3 percig főzzük. Egy közepes tepsit vékonyan kivaj...
Elkészítési idő:a teszta hozzavaloit osszegyuro, es kis karikakat /csillagokat/viragokat- kinek hogy vagok akremhez a cukrot, kakaot, rumot v eszencet, tojasokat osszekavarom es fozom allando...
Elkészítési idő: