Családireceptkönyv.hu

Tiramiszu szelet, habos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tasak babapiskóta
1 dl főtt fekete kávé
3 evőkanál rum

A krémhez:
5 dl habtejszín
1 tasak tejszínes pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
0,5 dl főtt fekete kávé
1 tasak cappucinó por (2 teáskanálnyi)
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál rum

A tetejére:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


A babapiskóták felét egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük szorosan egymás mellé. A kávét és a rumot összekeverjük, a felét rákanalazzuk a piskótákra, a maradékot félretesszük. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük, megfőzzük és folyamatos kavargatás mellett kihűtjük. Felverjük a habot, hozzáadjuk a porcukrot, a kávét, a rumot és a cappucinót. A zselatint 2-3 evőkanál langyos vízben feloldjuk és összedolgozzuk a pudinggal, majd beleforgatjuk a habot. A krém felét a sütőformába kanalazzuk, beborítjuk a babapiskóta másik felével és átlocsoljuk a kávéval. A maradék krémet ráhalmozzuk, a tetejét megszórjuk a kakaóporral és lehűtjük. Legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, ezt követően óvatosan szeletelhetjük. A zselatin összetartja a krémet, szép magas marad!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tiramiszu szelet, habos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga kicsit másképp
Kakaós csiga kicsit másképp

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, kibélelünk egy alacsony peremű tepsit sütőpapírral. A túrót, a cukrot és a vaníliát robotgéppel egyneművé keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes-mézes szelet
Grízes-mézes szelet

1.Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz. A kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga. Ha...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Túrós zserbó
Túrós zserbó

A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót. A második...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós lekváros rudacska
Omlós lekváros rudacska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk