Családireceptkönyv.hu

Vadasmártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g sárgarépa
300 g zellergumó (nyers)
200 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
1 db citrom (héja, és leve)
60 g kristálycukor
50 ml étolaj
40 g mustár
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 nagy fej vöröshagyma
250 g tejföl (20%-os)

bors - fekete (tört)
1 L alaplé - csirke

Elkészítés:


A sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk.
A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk.
A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, és felszeleteljük.
Egy lábosban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a kristálycukrot, és karamellt készítünk. Vigyázzunk, meg ne égjen a cukor, mert akkor keserű lesz! Szép aranybarnának kell lennie!
A karamellhez adjuk a szeletelt vöröshagymát.
Kb. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a zöldségeket.
5 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
Fűszerezzük babérlevéllel, frissen őrölt fekete borssal, citrom reszelt héjával, és citromlével.
Sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ha a zöldségek megpuhultak, kivesszük belőle a babérlevelet, és egy botmixerrel simára turmixoljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, és egy habverővel simára keverjük.
El is készült a klasszikus vadas mártás! Főtt, vagy párolt húsokhoz ajánljuk. Ideális burgonya krokett, vagy burgonya fánk mellé!

Trükkök, tippek, praktikák:


Vadasmártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pritaminos zakuszka
Pritaminos zakuszka

A padlizsánt kis kockákra vágtam és bő olívaolajon kevergetve megpirítottam (szinte teljesen készre). Aztán hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, paprikát és a fokhagymát, majd néh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseresznyemeggy-mártás
Cseresznyemeggy-mártás

Kb. 0,5 l vízből és a fűszerekből, (fahéj, szegfűszeg, citromkarikák), cukorral és egy csipet sóval főzetet készítünk. Leszűrjük. Közben a megmosott meggyet kimagozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Meggymártás, krumplipürével, sült hússal
Meggymártás, krumplipürével, sült hússal

Legelőször a sült húst teszem fel. Húst sózzuk, borsózzuk. Zsírt melegítek hagymát teszek rá, utána a húst..engedjen levet, utána fokhagymát és egy pici vizet. Meggymártás:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi grillfűszer
Házi grillfűszer

Az összes hozzávalót keverjük össze, és használjuk legalább 15 perccel a sütés előtt. Amikor készre sült, mázzal vonjuk be. Ez lehet lekvár + csili keveréke, vagy egy jó BBQ szós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk