500 g sárgarépa
300 g zellergumó (nyers)
200 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
1 db citrom (héja, és leve)
60 g kristálycukor
50 ml étolaj
40 g mustár
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 nagy fej vöröshagyma
250 g tejföl (20%-os)
só
bors - fekete (tört)
1 L alaplé - csirke
A sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk.
A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk.
A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, és felszeleteljük.
Egy lábosban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a kristálycukrot, és karamellt készítünk. Vigyázzunk, meg ne égjen a cukor, mert akkor keserű lesz! Szép aranybarnának kell lennie!
A karamellhez adjuk a szeletelt vöröshagymát.
Kb. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a zöldségeket.
5 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
Fűszerezzük babérlevéllel, frissen őrölt fekete borssal, citrom reszelt héjával, és citromlével.
Sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ha a zöldségek megpuhultak, kivesszük belőle a babérlevelet, és egy botmixerrel simára turmixoljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, és egy habverővel simára keverjük.
El is készült a klasszikus vadas mártás! Főtt, vagy párolt húsokhoz ajánljuk. Ideális burgonya krokett, vagy burgonya fánk mellé!
Az almát megpucolom, apró darabokra vágom, kicsi vízben megfőzöm a fűszerekkel, a cukorral. Ha puha összetöröm krumplitörővel. A liszttet a tejföllel összekeverem, a szósz meleg le...
Elkészítési idő: 30 percElőször a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk. Finomra kockázzuk a fokhagymát is. Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukrot....
Elkészítési idő: 10 percFőzzük meg a tojásokat és tegyük egy külön tálba a sárgájukat, majd adjuk hozzá a mustárt és folyamatos kevergetés mellett az olívaolajat is. Reszeljünk hozzá uborkát (eltérhetü...
Elkészítési idő: