Családireceptkönyv.hu

Zsemlemártás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 zsemle
olaj
3 gerezd fokhagyma
húsleves alaplé
majoranna
só, bors
1 szál sárgarápa

Elkészítés:


A zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével, úgy hogy egy ujjnyira ellepje. Fűszerezzük.
Sárgarépát belenyomkodjuk, ha kell még teszünk hozzá levet. Akkor lesz jó, ha szaftos.

Zsemlemártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ági
Natúr Sertésszelet Fokhagymás Mártásban
Natúr Sertésszelet Fokhagymás Mártásban

A sertéstarját natúran(só, bors) serpenyőben kisütjük saját levében kis vízzel felöntve vagy tepsiben a sütőben. (45 perc) Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a fokhagymás már...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Cumberlan mártás
Cumberlan mártás

A hagymát egészen finomra kockázzuk. A narancs és a citrom héját a fehér rész nélkül eltávolítjuk a gyümölcsről. Éles késsel a citrushéjakat nagyon vékony csíkokra vagdossuk. A nar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Beatrix
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet 2 liter vízben feltesszük főni, ha felforrt 5 percig főzzük lassú tűzön. Elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, fokozatosan felöntjük a felforrt l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Almamártás
Almamártás

Almát vágj kis kockákra, adj hozzá annyi vizet, amennyi éppen elfedi, tegyél bele cukrot, citromhéjat, valamint (fűszerzacskóban) fahéjat és szegfűszeget, majd főzd meg. Szedd ki b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk