4 zsemle
olaj
3 gerezd fokhagyma
húsleves alaplé
majoranna
só, bors
1 szál sárgarápa
A zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével, úgy hogy egy ujjnyira ellepje. Fűszerezzük.
Sárgarépát belenyomkodjuk, ha kell még teszünk hozzá levet. Akkor lesz jó, ha szaftos.
A sertéstarját natúran(só, bors) serpenyőben kisütjük saját levében kis vízzel felöntve vagy tepsiben a sütőben. (45 perc) Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a fokhagymás már...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát egészen finomra kockázzuk. A narancs és a citrom héját a fehér rész nélkül eltávolítjuk a gyümölcsről. Éles késsel a citrushéjakat nagyon vékony csíkokra vagdossuk. A nar...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggyet 2 liter vízben feltesszük főni, ha felforrt 5 percig főzzük lassú tűzön. Elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, fokozatosan felöntjük a felforrt l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlmát vágj kis kockákra, adj hozzá annyi vizet, amennyi éppen elfedi, tegyél bele cukrot, citromhéjat, valamint (fűszerzacskóban) fahéjat és szegfűszeget, majd főzd meg. Szedd ki b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű