4 zsemle
olaj
3 gerezd fokhagyma
húsleves alaplé
majoranna
só, bors
1 szál sárgarápa
A zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével, úgy hogy egy ujjnyira ellepje. Fűszerezzük.
Sárgarépát belenyomkodjuk, ha kell még teszünk hozzá levet. Akkor lesz jó, ha szaftos.
A meggybefőtt levét felteszem melegedni,majd belerakom a cukrot,fahéjat és összeforralom. A tejfölben jól elkeverem az 2 evőkanál lisztet,kevés meggylét teszek a forró megyléből b...
Elkészítési idő: 15 percVadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa i...
Elkészítési idő:A tejből, vajból és a lisztből besamelmártást készítünk. Ha sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, 1 dl tejfölt, 1 tojássárgáját, a fűszereket. Nem szabad újra felforralni, mert össz...
Elkészítési idő: