menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemlemártás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 zsemle
olaj
3 gerezd fokhagyma
húsleves alaplé
majoranna
só, bors
1 szál sárgarápa

Elkészítés:


A zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével, úgy hogy egy ujjnyira ellepje. Fűszerezzük.
Sárgarépát belenyomkodjuk, ha kell még teszünk hozzá levet. Akkor lesz jó, ha szaftos.

Zsemlemártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Tartármártás
Tartármártás

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Szénhidrátszegény besamel
Szénhidrátszegény besamel

A mártáshoz tegyünk fel főni 0,5 liter vízben 1 db erőleves kockát. Közben olvasszuk meg a vajat, majd kis lángon keverjük hozzá a lenmaglisztet. Némi pirírás után (a lenmagliszt s...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Tejszínes hagymamártás
Tejszínes hagymamártás

A vöröshagymát negyedekre vágjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A hús sütéséből visszamaradt zsiradékon elkezdjük pirítani. Ízlés szerint sózzuk, bors...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Natúr Sertésszelet Fokhagymás Mártásban
Natúr Sertésszelet Fokhagymás Mártásban

A sertéstarját natúran(só, bors) serpenyőben kisütjük saját levében kis vízzel felöntve vagy tepsiben a sütőben. (45 perc) Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a fokhagymás már...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk