menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtmártás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 dl tej, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, fűszerek ízlés szerint (só, bors, szerecsendió stb.)

Elkészítés:


A tejből, vajból és a lisztből besamelmártást készítünk. Ha sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, 1 dl tejfölt, 1 tojássárgáját, a fűszereket. Nem szabad újra felforralni, mert összeugrik!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Nararncsmártás
Nararncsmártás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kaporszósz
Kaporszósz

Felhevítjük az olajat. Beltesszük a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük tejjel és megfűszerezzük ízlés szerint. Apróra vágjuk a kaprot és hozzáadjuk a mártáshoz. Ha sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Barna mártás
Barna mártás

A csontot bárddal kis darabokra vágom. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra szeletelem. A csontot az olajon megpirítom, majd a zöldségeket meg a cukrot hozzáadom és továb...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Céklás vajkrém házilag
Céklás vajkrém házilag

Kézi mixer habverővel egy tálban kikeverjük a vajkészítményt kb. 3 perc alatt. A céklát apróra kockázzuk, a feta sajtot darabosra morzsoljuk. A megmosott és lerázott kakukkfű lecsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk