4 dl tej, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, fűszerek ízlés szerint (só, bors, szerecsendió stb.)
A tejből, vajból és a lisztből besamelmártást készítünk. Ha sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, 1 dl tejfölt, 1 tojássárgáját, a fűszereket. Nem szabad újra felforralni, mert összeugrik!
A tojás sárgáját a háromféle mustárral, az olaj fokozatos hozzáadásával felverem, majd hozzá adom, bele keverem a többi alkotó elemet.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A majonézt, hagymasót, pirospaprikát és a ketchupot alaposan összekeverjük. 2. A mártásos csészében vagy üvegpohárban tálalt mártást pirospaprikával megszórva tálaljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, a húsát földaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan be nem sűrűsödik. Mikor már majdnem elérte a kellő sűrűséget,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, majd a megtisztított, felaprított hagymát puhára pároljuk rajta. Hozzáadjuk a cukrot, az áfonyát és a megtisztított, felkockázott almát. Belekeverjük az l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű