menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomszósz télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg friss paradicsom,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 evőkanálnyi szárított oregánó,
1 kis csokor friss bazsalikom,
1 egész fej fokhagyma,
1 kis fej zeller,
olívaolaj,
só, frissen őrölt bors,
cukor

Elkészítés:


A paradicsomokat egy percre tegyük forró vízbe, majd távolítsuk el a héjukat. Ezután daraboljuk fel őket kisebb hasábokra, majd tegyük az egészet turmixgépbe. Egy kicsit turmixoljuk át őket, de nem kell teljesen sima szósszá pépesíteni. Egy lábasban hevítsünk annyi olívaolajat, hogy a fokhagymát meg tudjuk benne kissé pirítani. A fokhagymát reszeljük bele, és óvatosan pirítsuk meg. Adjuk hozzá a pépesített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és félbevágva a megpucolt hagymákat, valamint a fás részeitől megszabadított zellert. Közepes lángon várjuk meg, míg rottyan egyet, majd kis lángon főzzük addig, amíg a kívánt mértékben be nem sűrűsödik, ez körübelül kettő, kettő és fél óra alatt fog megtörténni. Ha már elérte a megfelelő állagot, vegyük ki a hagymákat és a zellert, utólag még fűszerezzük ízlés szerint, valamint tépkedjük bele a bazsalikomot. Befőttes üvegekbe adagoljuk ki, mindegyik adag tetejére tegyünk egy vékony olajréteget, majd zárjuk le jó alaposan.

Paradicsomszósz télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kaporszósz
Kaporszósz

Felhevítjük az olajat. Beltesszük a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük tejjel és megfűszerezzük ízlés szerint. Apróra vágjuk a kaprot és hozzáadjuk a mártáshoz. Ha sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Remulád mártás
Remulád mártás

Az uborkát, kapribogyót és a tojást egészen finomra, a zöldfűszereket a lehető legapróbbra vágjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan elkeverjük őket.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BESAMEL MÁRTÁS ALAPRECEPT
BESAMEL MÁRTÁS ALAPRECEPT

A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk. Amikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymamártás (Sóbors)
Hagymamártás (Sóbors)

A vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, majd keverjük bele a lisztet, apránként csorgassuk bele a tejet. Keverjük csomómentesre, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. A m...

Elkészítési idő: 10+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk