Fokhagymás Mártás:
-2 tojássárgája
-1 lapos evőkanál cukor
-2 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál ecet
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só, bors
- kis doboz tejföl
-500 gramm sertéstarja
-rizs
A sertéstarját natúran(só, bors) serpenyőben kisütjük saját levében kis vízzel felöntve vagy tepsiben a sütőben. (45 perc)
Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a fokhagymás mártást mikróban:
3 percig legnagyobb fokozaton melegítjük a fent említett hozzávalókat először alaposan összekeverjük- tojássárgája, cukor, mustár, ecet, fokhagyma reszelve só, bors majd miután kivettük a mikróból egy kispohár tejföllel felkeverjük
A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet, és gépi habverővel habosra keverjük. Akkor jó, ha buborékos a te...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűHúst felkockázzuk, sózzuk borsozzuk majd lisztbe forgatjuk. Olajon és a vajon a húst megpirítjuk majd a húsalaplével felöntjük. mézes mostárt bele keverjük majd a borsót és össze f...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, majd keverjük bele a lisztet, apránként csorgassuk bele a tejet. Keverjük csomómentesre, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. A m...
Elkészítési idő: 10+25 perc Nehézség: KönnyűAz olajon a kristálycukrot 2-3 perc alatt rozsdabarnára pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor élvezhetetlenül keserű lesz. A sárgarépát, fehérrépát és zellert meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű