Fokhagymás Mártás:
-2 tojássárgája
-1 lapos evőkanál cukor
-2 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál ecet
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só, bors
- kis doboz tejföl
-500 gramm sertéstarja
-rizs
A sertéstarját natúran(só, bors) serpenyőben kisütjük saját levében kis vízzel felöntve vagy tepsiben a sütőben. (45 perc)
Közben megfőzzük a rizst és elkészítjük a fokhagymás mártást mikróban:
3 percig legnagyobb fokozaton melegítjük a fent említett hozzávalókat először alaposan összekeverjük- tojássárgája, cukor, mustár, ecet, fokhagyma reszelve só, bors majd miután kivettük a mikróból egy kispohár tejföllel felkeverjük
Az olajat felforrósítjuk, majd a megtisztított, felaprított hagymát puhára pároljuk rajta. Hozzáadjuk a cukrot, az áfonyát és a megtisztított, felkockázott almát. Belekeverjük az l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd az alapanyagokat egy edénybe (használd fel az újhagyma zöldjét is az öntethez). Turmixold össze a hozzávalókat botmixerrel vagy turmixgépben. Ha mártogatósként használod, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet 2 liter vízben feltesszük főni, ha felforrt 5 percig főzzük lassú tűzön. Elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, fokozatosan felöntjük a felforrt l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat felforrósítom, belekeverem a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítom. Amikor habzik, hozzáadom a felforrósított tejet és gyorsan elkeverem. 2 percig forralom. Amikor elkész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű