6 kemény tojás
10 dkg vaj
só,
fekete v fehér őrölt bors
mustár
6 kemény tojást félbevágjuk, sárgájukat kivesszük és áttörve simára keverjük a kihült és áttört besamellel , a habosra kevert 10 dkg vajjal, sóval, mustárral, fehér v. fekete őrölt borssal ízesítjük.
Mosd meg és magozd ki a meggyet, majd tedd félre. A vizet cukorral és a sóval tedd fel főni. Add hozzá a kimagozott meggyet és tegyél bele egy darab fahéjat. Készíts a rizslisztb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajon megfuttatjuk, felöntjük alaplével és fehérborral. Mikor kezd besűrűsödni ízlés szerint tejszínnel, sóval-borssal és citromlével ízesítjük. A végén egy tojássárgáj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA hagymát felszeleteljük, sózzuk, és kevés olajon megdinszteljük egy teflonos serpenyőben. Fontos, hogy alacsony lángon legyen dinsztelve a hagyma, és ha szükséges, adjunk hozzá vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és együtt folyamatos keverés mellett közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. 2. Az ét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz