6 kemény tojás
10 dkg vaj
só,
fekete v fehér őrölt bors
mustár
6 kemény tojást félbevágjuk, sárgájukat kivesszük és áttörve simára keverjük a kihült és áttört besamellel , a habosra kevert 10 dkg vajjal, sóval, mustárral, fehér v. fekete őrölt borssal ízesítjük.
Az alapanyagokat elkeverem, 30 percig közepes lángon főzöm. Ha tartósítani akarom, sterilizált befőttesüvegekbe töltöm és fejjel lefelé egy lábosba helyezem. Feltöltöm a lábost két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát egészen finomra kockázzuk. A narancs és a citrom héját a fehér rész nélkül eltávolítjuk a gyümölcsről. Éles késsel a citrushéjakat nagyon vékony csíkokra vagdossuk. A nar...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát az olajon serpenyőben 2 perc alatt megpároljuk, majd a fűszereket beleszórva még 1 percig a tűzön kevergetjük. A fokhagymát és a kétféle paprikát hozzáadva, 1 percig keve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű