Családireceptkönyv.hu

Pizzaszósz télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg paradicsom vagy 1 liter sűrű paradicsomlé
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál só
1 csapott evőkanál kakukkfűlevél
10-15 nagy bazsalikomlevél
1 evőkanál apróra vágott oregánó

Elkészítés:


A paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, a húsát földaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan be nem sűrűsödik. Mikor már majdnem elérte a kellő sűrűséget, beleszórjuk a fűszereket, és még legalább negyedórát főzzük. Ezután a mártást átszűrjük vagy turmixoljuk, visszatesszük a tűzre, és még egyszer felforraljuk. Forrón üvegekbe töltjük.
A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A felbontott üveget hűtőgépben tároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ aki édesebben szereti, tegyen a paradicsomhoz kevés cukrot vagy hőálló édesítőszert!

Pizzaszósz télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymamártás (Sóbors)
Hagymamártás (Sóbors)

A vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, majd keverjük bele a lisztet, apránként csorgassuk bele a tejet. Keverjük csomómentesre, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. A m...

Elkészítési idő: 10+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Lilahagyma lekvár aszalt szilvával
Lilahagyma lekvár aszalt szilvával

A hagymát felszeleteljük, sózzuk, és kevés olajon megdinszteljük egy teflonos serpenyőben. Fontos, hogy alacsony lángon legyen dinsztelve a hagyma, és ha szükséges, adjunk hozzá vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Besamel mártás
Besamel mártás

A vajat felforrósítom, belekeverem a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítom. Amikor habzik, hozzáadom a felforrósított tejet és gyorsan elkeverem. 2 percig forralom. Amikor elkész...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ketchup házilag
Ketchup házilag

Az alapanyagokat elkeverem, 30 percig közepes lángon főzöm. Ha tartósítani akarom, sterilizált befőttesüvegekbe töltöm és fejjel lefelé egy lábosba helyezem. Feltöltöm a lábost két...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk