Hozzávalók
A tésztához:
4 db burgonya
2 ek olvasztott vaj
1 db tojás
2 db salottahagyma
só
bors
A töltelékhez:
1 db piros kaliforniai paprika
1 db cukkini
2 db salottahagyma
5 fej gomba
10 dkg céklalevél
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 szelet bacon
1 bögre reszelt sajt (+ a szóráshoz)
2 db tojás
1/2 bögre tej
4 db tojásfehérje
Elkészítés
1. A piteformát kibéleljük sütőpapírral. A megpucolt és lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással, az olvasztott vajjal és az apróra vágott salottahagymával. Megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, majd egyenletesen a formába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Ezután 180 fokon 25 percig sütjük.
2. Olajon kb. 8 perc alatt megpirítjuk a felaprított hagymát, a felkockázott kaliforniai paprikát, cukkinit és gombát. Hozzáadjuk a megmosott céklalevelet és a felaprított vagy áttört fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk, majd félretesszük és hűlni hagyjuk.
3. A zöldségkeveréket egy tálba öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott bacont és a sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az egész tojásokat és a tejet. Összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
4. A masszát a megsült burgonyakéregre simítjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 160 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A tésztát tördeljük 3-4 felé hogy ne legyen olyan hosszú, és főzzük ki enyhén sós vízben, majd hideg vízzel öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le, majd szórjuk meg ízlés s...
Elkészítési idő: 1,5-óra1. A túrót villával áttörtem, hozzákevertem az elhabart egész tojást, a grízt, a mákot és a lisztet. 2. Sóval, cukorral ízesítettem, végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan b...
Elkészítési idő: