menu

Családireceptkönyv.hu

TÖKMAGOS POGÁCSA


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Egy kosárnyi friss, puha, meleg pogácsának azt hiszem kevesen tudunk ellenállni. Mi most extrán felturbóztuk burgonyával, krémsajttal, tejföllel és apróra vágott pirított tökmaggal is a tésztát, hogy extrafinom legyen a végeredmény! Próbáljátok ki ti is mert egyszerűen fenséges lett!


Hozzávalók (75 db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval)

Hozzávalók a tésztához:

50 ml tej + 1 tk cukor
30 g friss élesztő
150 g puha vaj
600 g liszt
200 g főtt, áttört krumpli
1 csapott ek só
1 tojás
200 ml tejföl
100 g tömlős krémsajt
100 g hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez:

1 tojássárgája
1 ek tej
fél marék tökmag

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 TÖKMAGOS POGÁCSA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hajtogatott krumplis pogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa

Kb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilv...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sós rudacskák
Sós rudacskák

1.A lisztben a vajat elmorzslojuk,hozzáadunk egy tojást,kétkanál tefölt, egy csapott teáskanál sót,és jól összegyújuk. 2.A tésztából cipót formálunk, tányérra rakjuk,letakarjuk eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar lilahagymás pogácsa
lilahagymás pogácsa

A lila hagymát felaprítjuk, és kevés zsíron megfuttatjuk, majd félretesszük hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral felfuttatjuk A lisztet a zsírral, a felfuttat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS POGÁCSA
TÚRÓS POGÁCSA

Az alapanyagokat jól összegyúrom, és hűtőben pihen pár órát, vagy akár reggeltől estig. Ha keveset pihen, akkor a tészta ragacsos, és jól alá kell lisztezni, a deszkát és a nyújtó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk