Egy kosárnyi friss, puha, meleg pogácsának azt hiszem kevesen tudunk ellenállni. Mi most extrán felturbóztuk burgonyával, krémsajttal, tejföllel és apróra vágott pirított tökmaggal is a tésztát, hogy extrafinom legyen a végeredmény! Próbáljátok ki ti is mert egyszerűen fenséges lett!
Hozzávalók (75 db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval)
Hozzávalók a tésztához:
50 ml tej + 1 tk cukor
30 g friss élesztő
150 g puha vaj
600 g liszt
200 g főtt, áttört krumpli
1 csapott ek só
1 tojás
200 ml tejföl
100 g tömlős krémsajt
100 g hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej
fél marék tökmag
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő:A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő: 40 perc1. 1/2 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. 2. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrom, nem egészen 1 cm-re nyújtom, tojásfehérjével megkenem, melybe belekeverek kevés ételízesítőt, megszórom egyrészét reszeltsajttal, másik részt szez...
Elkészítési idő: