menu

Családireceptkönyv.hu

TÖKMAGOS POGÁCSA


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Egy kosárnyi friss, puha, meleg pogácsának azt hiszem kevesen tudunk ellenállni. Mi most extrán felturbóztuk burgonyával, krémsajttal, tejföllel és apróra vágott pirított tökmaggal is a tésztát, hogy extrafinom legyen a végeredmény! Próbáljátok ki ti is mert egyszerűen fenséges lett!


Hozzávalók (75 db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval)

Hozzávalók a tésztához:

50 ml tej + 1 tk cukor
30 g friss élesztő
150 g puha vaj
600 g liszt
200 g főtt, áttört krumpli
1 csapott ek só
1 tojás
200 ml tejföl
100 g tömlős krémsajt
100 g hántolt, pirított tökmag
Hozzávalók a lekenéshez:

1 tojássárgája
1 ek tej
fél marék tökmag

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 TÖKMAGOS POGÁCSA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
sütőporos sajtos rúd*
sütőporos sajtos rúd*

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Croissant virslivel
Croissant virslivel

Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel összekeverjük és felfuttatjuk. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd összedolgozzuk az élesztővel, a többi tejjel, joghurttal és a felvert tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos muffin
Sajtos muffin

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna Kui
SAJTOS RÚD
SAJTOS RÚD

Összegyúrjuk, ragacsos lesz, de nem baj. Gombócot formálunk belőle, hűtőbe tesszük egy órát pihentetjük. Félóránként háromszor hajtogatjuk, mindegy hogy hogyan, csak ugyanolyan le...

Elkészítési idő: kb: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk