* 50 dkg csíkokra vágott ecetes cékla,
* 2 kisebb savanyú alma,
* 1 dl tejszín (1 evőkanál reszelt torma).
A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A mozzarella golyócskákat egy szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paradicsomra borítjuk. A lila hagymát megpucoljuk, és félkarikák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézAz uborkát be kell kicsit sózni, és állni hagyni egy jó órát. Ezután le kell csepegtetni, sőt, jól ki kell nyomkodni a levét. A napraforgót leöblítjük, és fele mennyiségű vízzel tu...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA céklát, burgonyát és sárgarépát alaposan mossuk meg és héjastul főzzük puhára. (Villával megszurkálva érezhetjük puha-e. Általában a sárgarépát előbb kel kivenni.) Ügyeljünk, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű