menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes rakott penne


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús
30 dkg penne
20 dkg sajt
5 dl tejszín
1 paradicsom
1 vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés:


A pennét rakd sós, lobogó vízbe, és főzd fogkeményre nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le.
Kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, dobd rá a darált húst, és fehéredésig kevergesd. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Kis lángon párold öt percig, majd öntsd hozzá a tejszín felét, és főzd össze pár perc alatt.

Rakd a tészta felét kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba, egyengesd rá a tejszínes húst, karikázd rá a paradicsomot, végül borítsd be a pennével. Öntsd a tésztára a maradék tejszínt, szórd a tetejére a reszelt sajtot, és süsd meg 180 fokos sütőben 20 perc alatt, vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul.

Tejszínes rakott penne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Lasagne Bolognese
Lasagne Bolognese

A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zeller zöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencse főzelék
Lencse főzelék

A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és mustárral ízesítve puhára főzzük kb 20-25 perc. Ezután az olajból, a lis...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor hús
Bajor hús

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, flekken fűszerrel bedörzsöljünk és félretesszük. Kiolajozott tepsibe burgonyát karikázunk, rátesszük a húsokat. A húsra rákarikázzuk a hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Kínai
Kínai

A pácot összekeverem (olívaolaj, cukor, fehérbor), majd megforgatom benne a húst. Utána nagyjából 2-3 óráig hagyom érlelni. A máz hozzávalóit (ketchup, szójaszósz, méz, szeszámm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk