50 dkg darált sertéshús
30 dkg penne
20 dkg sajt
5 dl tejszín
1 paradicsom
1 vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
só
bors
A pennét rakd sós, lobogó vízbe, és főzd fogkeményre nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le.
Kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, dobd rá a darált húst, és fehéredésig kevergesd. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Kis lángon párold öt percig, majd öntsd hozzá a tejszín felét, és főzd össze pár perc alatt.
Rakd a tészta felét kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba, egyengesd rá a tejszínes húst, karikázd rá a paradicsomot, végül borítsd be a pennével. Öntsd a tésztára a maradék tejszínt, szórd a tetejére a reszelt sajtot, és süsd meg 180 fokos sütőben 20 perc alatt, vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul.
1. Főzzük meg a rizst sós vízben, majd szűrjük le, és tegyük félre. 2. Egy serpenyőben pirítsuk meg óvatosan az átpasszírozott fokhagymát, öntsük rá az apróra vágott csirkemellet,...
Elkészítési idő:A felaprított szalonnát süssük ki. A konzerv babról és kukoricáról öntsük a levet a szalonnazsírra, adjuk a léhez a paprikát, a hagymát, zöldpaprikát, és addig főzzük, amíg a lé fe...
Elkészítési idő: 60 perc