Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye!


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg)
30 dkg sima füstölt szalonna

A páchoz:

4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
Bors

Elkészítés:



Köret: 1 kg burgonyát megpucolunk. Vágjuk mindegyiket hosszában négy felé, majd szórjuk meg a következőkkel: só, bors, majoránna, oregánó, a fűszerpaprika másik fele, kevés olaj. Keverjük össze az egészet. Természetesen minden fűszert ízlés szerint használjunk, és tegyük 200 C-fokra felfűtött sütőbe kb. 40-45 percre a középső rácsra. 10-15 percenként keverjük-rázogassuk át. Ha már puha akkor mehet maximuma a sütő: hadd piruljon a köret!

Közben hevítsünk egy serpenyőt, amiben a füstölt szalonnát meg tudjuk pirítani. Félujjnyi vastagra vágjuk őket, majd metéljük be a háromnegyed-részükig. A szalonna pirulásáig hagyjuk a serpenyőben majd vegyük ki.A zsírba betesszük a húst, és mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.

Trükkök, tippek, praktikák:



Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan el. Van, aki mustárt is tesz bele, de az igazi cigánypecsenyéhez az nem kell.

Cigánypecsenye!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött fasírt
Töltött fasírt

A zsömléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A sertéshúst ledaráljuk, és összegyúrjuk a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Serpenyős darált húsos egytálétel
Serpenyős darált húsos egytálétel

Készítsd elő a hozzávalókat a fentiek szerint. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, és párold meg rajta a lilahagymát, majd keverd hozzá a fokhagymát is. Mehet a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Ropogós malaccomb
Ropogós malaccomb

Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk