8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg)
30 dkg sima füstölt szalonna
A páchoz:
4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
Bors
Só
Köret: 1 kg burgonyát megpucolunk. Vágjuk mindegyiket hosszában négy felé, majd szórjuk meg a következőkkel: só, bors, majoránna, oregánó, a fűszerpaprika másik fele, kevés olaj. Keverjük össze az egészet. Természetesen minden fűszert ízlés szerint használjunk, és tegyük 200 C-fokra felfűtött sütőbe kb. 40-45 percre a középső rácsra. 10-15 percenként keverjük-rázogassuk át. Ha már puha akkor mehet maximuma a sütő: hadd piruljon a köret!
Közben hevítsünk egy serpenyőt, amiben a füstölt szalonnát meg tudjuk pirítani. Félujjnyi vastagra vágjuk őket, majd metéljük be a háromnegyed-részükig. A szalonna pirulásáig hagyjuk a serpenyőben majd vegyük ki.A zsírba betesszük a húst, és mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.
Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan el. Van, aki mustárt is tesz bele, de az igazi cigánypecsenyéhez az nem kell.
A zsömléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A sertéshúst ledaráljuk, és összegyúrjuk a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítsd elő a hozzávalókat a fentiek szerint. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, és párold meg rajta a lilahagymát, majd keverd hozzá a fokhagymát is. Mehet a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű