Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cigánypecsenye!


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg)
30 dkg sima füstölt szalonna

A páchoz:

4 evőkanál olaj
8 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
Bors

Elkészítés:



Köret: 1 kg burgonyát megpucolunk. Vágjuk mindegyiket hosszában négy felé, majd szórjuk meg a következőkkel: só, bors, majoránna, oregánó, a fűszerpaprika másik fele, kevés olaj. Keverjük össze az egészet. Természetesen minden fűszert ízlés szerint használjunk, és tegyük 200 C-fokra felfűtött sütőbe kb. 40-45 percre a középső rácsra. 10-15 percenként keverjük-rázogassuk át. Ha már puha akkor mehet maximuma a sütő: hadd piruljon a köret!

Közben hevítsünk egy serpenyőt, amiben a füstölt szalonnát meg tudjuk pirítani. Félujjnyi vastagra vágjuk őket, majd metéljük be a háromnegyed-részükig. A szalonna pirulásáig hagyjuk a serpenyőben majd vegyük ki.A zsírba betesszük a húst, és mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni.

Trükkök, tippek, praktikák:



Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan el. Van, aki mustárt is tesz bele, de az igazi cigánypecsenyéhez az nem kell.

Cigánypecsenye!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sertésszűz camemberrel sütve
Sertésszűz camemberrel sütve

Szeleteld fel a sertésszűzet és fűszerezd sóval és borssal és paprikával. Vajon fokhagyma és rozmaring ággal süsd a húst aranybarnára. Vedd ki a sertéshúst a serpenyőből, tegyél mé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A zsömléket beáztatjuk tejbe. Keményre főzünk 8 db tojást, lehűtjük, majd megpucoljuk, és fehér végüket levágjuk, egészen a sárgájukig. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésragu laskagombával ,tört burgonyával
Sertésragu laskagombával ,tört burgonyával

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk