1 kg csontnélküli karaj egészben
10 dkg feketeerdő sonka
12,5 dkg-os csomag mozzarella golyó
6-7 olajban eltett szárított paradicsom
3-4 sonkahagyma
1 paradicsom
1 teáskanál szárított kakukkfű
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj
só, bors
½ dl víz vagy fehérbor
A húst megmossuk, ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk, mintha felszeletelnénk, de ne vágjuk át teljesen, az alja fogja majd össze.
A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk, öntünk rá a fűszeres olajából is. Ezt pótoljuk még ki egy kevés olívaolajjal. Fűszerezzük alaposan sóval, borssal, kakukkfűvel és a zúzott fokhagymagerezdekkel.
A fűszeres olajjal alaposan bedörzsöljük a karajt kívül-belül. A paradicsomdarabok a zsebekbe jussanak!
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a nagyon vékonyra szeletelt paradicsomot, sajtot, hagymát és sonkát nagyjából egyenlően elosszuk a zsebekben. Jól nyomkodjuk bele a tölteléket.
A húst egy sütőedénybe tesszük, az aljába öntjük a vizet vagy a bort, lefóliázzuk, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára.
60 perc elteltével levehetjük a fóliát. Ilyenkor adhatunk hozzá krumplit vagy zöldségeket.
Fólia nélkül 30-35 percig tovább sütjük.
Ferdén szeletelve tálaljuk.
A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sertészsírt. Majd szűrőkanállal kiszedjük a szalonna darabokat, és a helyére a felkockázott hagymát te...
Elkészítési idő:Egy tálba beleöntjük az olívaolajat és a fehérbort. Megszórjuk a fűszerekkel. A fokhagymagerezdeket késlapjával kicsit összenyomjuk, a vöröshagymát karikákra vágjuk. A petrezselyme...
Elkészítési idő:A dagadót szórjuk be grill fűszerkeverékkel kívül-belül. A belsejébe szórjunk még 1 tk majorannát, hagyjuk állni 20 percig. A gombát, paprikát és a csirkemájat vágjuk kis kockákra....
Elkészítési idő: 2 óraA zsemléket langyos vízben be kell áztatni. Közben a szalonnát, hagymát apróra vágom, a fokhagymát összetöröm. A darált hússal a fűszereket a hagymákat és a szalonnát, tojást, a ki...
Elkészítési idő: 1 óra