3 db tojás
a tojást lemérni annyi
cukor,liszt és olvasztott vaj.
1 egész citrom héja hámozva, apróra vágva.
A tojásokat a cukorral fehéredésig kikeverjük,majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat majd a lisztet és a citrom héját.
A citrom levét 25 dkg porcukorral kikeverjük máznak /glazur/.
170 fokon 30 percig sütjük majd tűpróbával megnézzük, ha még nem jó akkor tovább sütjük amíg megsül.Ha kész és kihűlt rácsurgatjuk a mázat.
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Először a lisztet, csipet sót és kakaóport, majd ehhez keverjük a tojást, tejet, porcukrot, olajat és a szódavizet. Tapadá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, majd a tojással és a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kivajazott tűzálló formába simítjuk, és 12 percig sütjük a mikróban. 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük folpakkal, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát, jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját és a fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szegfűszeget és a szegfűborsot mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a többi fűszert és összekeverjük. Egy kis lábosba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjük, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű