Tésztához:
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
1 db tojás+1 db tojássárgája
0.5 dl tej
Sárga krémhez:
5 dl tej
2 cs vaniliás pudingpor
2 dl víz,2 ek liszt
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
Fehér krémhez:
6 ek kristálycukor
1/2 l tejszín
1 tk zselatin
1 dl víz
Mázhoz:
8 dkg porcukor
1 cs karamellás pudingpor
1 ek napraforgó olaj
2 ek forró víz
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle
sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt.
Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük,
majd sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük.
A fehér krémhez a tejszínt habbá verjük.
A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük,
majd belecsorgatjuk a tejszínbe miközben keverjük. Az egyik
tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és
rátesszük a másik lapot.
A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet
jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
A tojásfehérjéket a csipet sóval kezd el felverni. Amikor félkemény, akkor kanalanként add hozzá az édesítőt és verd kemény, fényes habbá.A végén keverd bele a citromlevet, a szára...
Elkészítési idő: 1 óraElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő:A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük....
Elkészítési idő: