menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
1 db tojás+1 db tojássárgája
0.5 dl tej

Sárga krémhez:

5 dl tej
2 cs vaniliás pudingpor
2 dl víz,2 ek liszt
15 dkg porcukor
25 dkg margarin

Fehér krémhez:

6 ek kristálycukor
1/2 l tejszín
1 tk zselatin
1 dl víz

Mázhoz:

8 dkg porcukor
1 cs karamellás pudingpor
1 ek napraforgó olaj
2 ek forró víz

Elkészítés:


Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle
sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt.
Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük,
majd sűrű krémet főzünk belőle.

A margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük.
A fehér krémhez a tejszínt habbá verjük.

A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük,
majd belecsorgatjuk a tejszínbe miközben keverjük. Az egyik
tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és
rátesszük a másik lapot.

A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet
jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos bejgli szelet
Mákos bejgli szelet

A tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet egy tálba szitáljuk elkeverjük benne a porcukrot és a sót, majd és elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat, azután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Francia diókrémes szelet
Francia diókrémes szelet

A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt. A diós piskótához az egész tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Tejfölös töltött kifli
Tejfölös töltött kifli

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze a tésztat. Ha ezzel megvagyunk, négyzet alakba nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk össze, akár egy szalvétát, és pihentessük egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Varga Anna
 almás linzer bögrésen
almás linzer bögrésen

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4. Az...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk