menu

Családireceptkönyv.hu

Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt / szitálva/
10 dkg vaj szoba hőmérsékletű vaj
3 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1,5 dl langyos tej
1 kk. kristálycukor
2 teásk. só vagy ízlés szerint
140gr tejföl / lehet nem kell az egész/
Töltelék:
10dkg szoba hőmérsékletű vaj
10 dkg trappista sajt
A tetejére:
1 tojássárgája
1 ek tej
4-5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat majd beleöntjük az élesztőt és a tojássárgáját /nem kell felfuttatni/. Kevés tejföllel összegyúrjuk hogy közepesen lágy tésztát kapunk lehet nem kell az egész tejföl. Kinyújtjuk 7 mm vastagságúra és megkenjük a vajjal és megszúrjuk a sajttal és feltekerjük mint a piskótatekercset.
Nem a hosszabb hanem a szélesebb felénél így több rétegű lesz.
Letakarjuk 25-30 percig pihentetjük.
Kettévágjuk kinyújtjuk, majd 7 háromszögre vágjuk, majd feltekerjük kifliformára így 14 darab lesz belőle.
A tetejét megkenjük tejjel elkevert sárgájával majd sajtot szórunk rá.
Sütőpapíros tepsibe tesszük 10 fokon 18-20 perc hőlégkeverésesben de hagyományosban is lehet figyelve a sütési időt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vajdasági sós
Vajdasági sós

5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Bögrés vajas pogácsa
Bögrés vajas pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos burek
Spenótos burek

A spenótleveleket alapos tisztítás után egy lefedett serpenyőben, puhára pároljuk. Kinyomkodjuk a levét, tálba tesszük. A krémsajtba belekeverjük a fűszereket, a spenótot. A réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Bacon csomók
Bacon csomók

Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk