menu

Családireceptkönyv.hu

Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt / szitálva/
10 dkg vaj szoba hőmérsékletű vaj
3 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1,5 dl langyos tej
1 kk. kristálycukor
2 teásk. só vagy ízlés szerint
140gr tejföl / lehet nem kell az egész/
Töltelék:
10dkg szoba hőmérsékletű vaj
10 dkg trappista sajt
A tetejére:
1 tojássárgája
1 ek tej
4-5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat majd beleöntjük az élesztőt és a tojássárgáját /nem kell felfuttatni/. Kevés tejföllel összegyúrjuk hogy közepesen lágy tésztát kapunk lehet nem kell az egész tejföl. Kinyújtjuk 7 mm vastagságúra és megkenjük a vajjal és megszúrjuk a sajttal és feltekerjük mint a piskótatekercset.
Nem a hosszabb hanem a szélesebb felénél így több rétegű lesz.
Letakarjuk 25-30 percig pihentetjük.
Kettévágjuk kinyújtjuk, majd 7 háromszögre vágjuk, majd feltekerjük kifliformára így 14 darab lesz belőle.
A tetejét megkenjük tejjel elkevert sárgájával majd sajtot szórunk rá.
Sütőpapíros tepsibe tesszük 10 fokon 18-20 perc hőlégkeverésesben de hagyományosban is lehet figyelve a sütési időt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Villámgyors pogácsa
Villámgyors pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 200 fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Tejfölös és ömlesztett sajtos pogácsa
Tejfölös és ömlesztett sajtos pogácsa

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut. Az élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval, lefedjük, 1 órát kelesztjük. 1 cm vastagra nyújtjuk, a szél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Virsli Köntösben
Virsli Köntösben

Minden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára k...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Sajtos érme
Sajtos érme

A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a /margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk