menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánkot


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
1 tojás,
4 evőkanál olvasztott vaj,
3 dkg élesztő,
3 dl langyos tej,
4 ek cukor,
2 ek rum
csipet só


Elkészítés:


Első lépésként szitáljuk át a lisztet, hiszen ettől még lágyabb lesz a tészta, majd langyosítsuk fel a tejet, hogy az élesztőt jobban fel tudjuk futtatni benne. Adjuk hozzá a liszthez egy tálba a tojást és a felfuttatott élesztőt, és jól kaparjuk össze (ezt a műveletet végezhetjük robotgéppel is), majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat.

A masszát jól gyúrjuk össze, takarjuk le a tálat egy konyharuhával, és egy órát pihentessük meleg helyen, míg jól megkel. Mikor megkelt a tésztát nyújtsuk kb. 1 cm. vastagságúra. És most következik a trükk, amitől finom szalagos lesz a tészta: hajtsuk kettébe a kinyújtott tésztát, majd óvatosan még egyszer menjünk végig rajta a nyújtórúddal.

Ezután szaggassunk kisebb köröket belőle. Erre a műveletre, ha nincs tésztaszaggatónk, egy vizespohár is megfelelő. Mikor kiszaggattuk, még takarjuk le egy konyharuhával, és egy fél órát pihentessük a fánkokat. Közben másfélszeresre nőnek a fánkok. Ezután forró, bő olajban süssük meg őket. Az elején egy fedőt is tehetünk az edényre, hogy belül is jól átsüljenek, majd a vége felé fedő nélkül süssük. Nagy lángon süssük, de vigyázzunk, hogy ne piruljon meg túl hamar, mert akkor a közepe nyers marad. Mikor kész vannak szedjük ki egy tálba, majd szórjuk meg porcukorral. Fogyasztáskor barackdzsemet is kínálhatunk mellé.

Szalagos fánkot

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos fánk 2
Szalagos fánk 2

3 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Kalács
Kalács

Hozzávalók: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
vianočka
vianočka

z vlažného mlieka, droždia a trošky cukru necháme vykysnúť kvások - druhej miske si zatiaľ pripravíme múku, pridáme zvyšný cukor, vaječné žĺtka, spomínanú kl soli a maslo. Maslo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas diós csiga
Fahéjas diós csiga

A lisztet, a tejet, a porcukrot, az 1/4 bögre olvasztott vajat, a tojást, az élesztőt és sót keverjük össze és gyúrjunk belőle lágy, sima tésztát! A begyúrt tésztát konyharuhával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk