kristálycukor
10 dkg aprított csoki
8 dkg aprított dió
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi fahéj
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
25 dkg Ráma
1 dl tej
20 dkg szőlő
1 evőkanál rum
A Ramát, a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, rumot habosra keverjük, majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat. A lisztet, sütőport, diót és csokit összekeverjük, majd a tejjel együtt a tojássárgás keverékhez adjuk.
A liszttel megszórt szőlőt is belekeverjük. A végén beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. 180 fokon 60 percig sütjük.
A lisztet a dagasztógép üstjébe szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a vizet, az élesztőt belemorzsoljuk, rászórunk egy kevés cukrot. Az ujjunkkal összekeverjük, k...
Elkészítési idő:A hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe. 10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is. A...
Elkészítési idő:-a darált mákot egy főzőedénybe szorjuk -a többi hozzávalóval kis lángon,pár percig összefőzzük,majd kihütjük -ugyan igy járunk el a dióval is -TÉSZTA a lisztet gyúródeszkára...
Elkészítési idő: 30perc