kristálycukor
10 dkg aprított csoki
8 dkg aprított dió
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi fahéj
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
25 dkg Ráma
1 dl tej
20 dkg szőlő
1 evőkanál rum
A Ramát, a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, rumot habosra keverjük, majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat. A lisztet, sütőport, diót és csokit összekeverjük, majd a tejjel együtt a tojássárgás keverékhez adjuk.
A liszttel megszórt szőlőt is belekeverjük. A végén beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét. 180 fokon 60 percig sütjük.
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel...
Elkészítési idő:Langyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd az egészet jól összekavarjuk, kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen 1/2 órát pihentetjük. Közben habosra kavarjuk a margarint a...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra