1 db őzgerinc formához
6-7 szelet karaj,
1/2 kg darált hús,
2 szikkadt zsemle,
4 tojás,
20 dkg sajt,
35 dkg bacon szalonna,
só, bors,
fokhagyma,
ételízesítő,
petrezselyemzöld.
Az őzgerincformát kiolajozzuk, Kibéleljük bacon szalonnával úgy hogy a szélein lelógjon. A karajt kiklopfoljuk fűszerezzük ízlés szerint. A hússzeleteket előbb lisztbe ,majd tojásba mártjuk, reszelt sajtba forgatjuk, és így tesszük a formába.
A zsemlét beáztatjuk vízbe vagy tejbe, ki ahogyan szereti, a darált húst beízesítjük sóval, borssal ,fokhagymával,petrezselyemmel, két tojást keverünk bele.Ezt a tölteléket ráhelyezzük a formában lévő karajszeletekre, ezt is befedjük lisztbe, tojásba, sajtba forgatott karajjal. Legvégül a lelógó bacon szalonnát ráhajtogatjuk a hús tetejére. Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb 90 percig sütjük. 45 perc után a fóliát levesszük, így még kb 20 percig sütjük ,majd a formából kiborítva még 20-25 percig pirítjuk. Nagyon finom, laktató étel. Köretnek rizst, vagy akár petrezselymes krumplit tálalhatunk
1.A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. 2.A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscsülköt kuktában egy fej hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, babérlevéllel és annyi vízzel, hogy ellepje előfőzöm. A krumplit hasábokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, papírtörlővel megtöröljük. Egy tálba tesszük a húst, és rárakjuk az összes hozzávalót. Jól átkeverjük, és rövid ideig/10-15 perc...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű