3 tojás sárgája
130 gr. cukor
130 gr. olvasztott vaj
600 gr. túró
1 cs. Gála vaniliás pudingpor
1/2 csomag sütőpor
5 kisebb savanykás alma
A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a túrót a pudingport, melyben elkevertem a sütőport. Ha kész vajazott lisztezett tortasütőbe tesszük.
180-200 fokon 31-41 percig sütjük, amíg nem rezeg, összeállt
Az almát hámozva,nyolc szeletre vágva megszórjuk kevés cukorral és a mikróban kompótszerűre pároljuk/sütjük.
.A 3 tojás fehérjét cukor hozzáadásával, annyit amennyit gondolunk és keverés közben adagolunk hozzá, amíg nem folyik.
Ha kész, a torta ráhelyezzük a kihűlt almaszeleteket és az almára a tojásfehérjét addig sütjük amíg karamellszínű nem lesz a teteje.
Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. 20 dkg durvára vágott dióhoz keverjünk 2-3 evőkanál kristálycukrot, majd állandó kevergetés mellett karamellizáljuk aranybarnára. Ezután öntsük ki egy olajjal vékonyan lekent f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját az eritrittel és a vízzel jól kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd a sárgájás krémhez forgatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 erős kávé Ezt habosra keverni. + 2 dl víz, 2 ek liszt, sűrűre főzni, ha hűl összekeverni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű