3 tojás sárgája
130 gr. cukor
130 gr. olvasztott vaj
600 gr. túró
1 cs. Gála vaniliás pudingpor
1/2 csomag sütőpor
5 kisebb savanykás alma
A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a túrót a pudingport, melyben elkevertem a sütőport. Ha kész vajazott lisztezett tortasütőbe tesszük.
180-200 fokon 31-41 percig sütjük, amíg nem rezeg, összeállt
Az almát hámozva,nyolc szeletre vágva megszórjuk kevés cukorral és a mikróban kompótszerűre pároljuk/sütjük.
.A 3 tojás fehérjét cukor hozzáadásával, annyit amennyit gondolunk és keverés közben adagolunk hozzá, amíg nem folyik.
Ha kész, a torta ráhelyezzük a kihűlt almaszeleteket és az almára a tojásfehérjét addig sütjük amíg karamellszínű nem lesz a teteje.
A sütőt előmelegítjük, a kapcsos tortaformát picit kivajazzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a porcukor egyharm...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyűtészta...........a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük és beletesszük a sütőporral elkevert lisztet a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a többi anyaghoz....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskóta elkészítése: Szóval piskótát készítünk a szokott módon. A kakaót lekeverjük a liszttel, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat, a tojást és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és addig kavarjuk, amíg tészta állagúvá válik. 20 cm átmérőjű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű