Hozzávalók:
a tésztához:
2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
35 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl
a krémhez:
4 csomag vaníliaízű pudingpor
25 dkg kristálycukor
1,5 l tej
10 dkg Rama margarin
2 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
porcukor
A szalalkálit feloldottam a tejben.
A lisztet gyúródeszkára szitáltam, elmorzsoltam benne a margarint.
Hozzáadtam a porcukrot, a tojást, a tejfölt és a szalalkális tejet, és tésztát gyúrtam belőle.
Három részre osztottam, és folpackba becsomagolva 2 órára a hűtőszekrénybe tettem.
Pihentetés után kicsomagoltam, és egyenként kb. 25 x 36 centisre (a tepsi méretének megfelelő nagyságúra) nyújtottam.
A tepsi hátoldalát zsíroztam és liszteztem, majd egyenként megsütöttem rajta a lapokat - előtte villával kicsit megszurkáltam: előmelegített, 190-200 fokos sütőben kb. 8 perc alatt sülnek meg.
A sütőből kivéve késsel a lapok alá nyúltam, majd átcsúsztattam őket egy tálcára. (Akár egymásra is lehet tenni, nem fognak összeragadni.)
A krémhez nagy lábasba tettem a pudingport, hozzáadtam a cukrot, és kb. 2,5-3 dl hideg tejjel, kézi habverővel csomómentesre kevertem.
Hozzáadtam a maradék tejet, és fakanálra váltva sűrű pudingot főztem belőle.
Amikor a puding megfőtt, elzártam a lángot, hozzáadtam a vaníliás cukrot és a margarint.
Addig kevergettem, amíg a margarin teljesen fel nem olvadt a forró pudingban.
Az egyik lapot magas falú (!) tepsibe tettem, ráöntöttem a forró puding felét, lap következett, a puding másik fele, és befedtem a harmadik lappal. (Abba a tepsibe tegyük, amelyiknek a hátoldalán sütöttük a lapokat. Ebbe pont beleférnek a lapok, és a forrón még folyós krém nem tud szétfolyni.)
Kihűlve egy éjszakára hűtőbe került, másnap téglalap alakú szeletekre vágtam, és porcukorral megszórva tálaltam.
A tepsit kibélelni alufóliával, majd beleteríteni az almát szeletekre vágva, amit előtte fahéjas cukorral összeforgattam. A tojás sárgákat kikeverni cukorral, olajjal, vízzel., maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd el 100 ml tejjel és tedd félre. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze és lassú tűzön kezd el főzni. Amikor felfő, öntsd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta anyagokat összegyúrom és kettéveszem 4o-6o% arányban. A 6o % tésztát kinyújtom és a kikent tepsibe teszem. Krém elkészítése:pudingport, tejet, 8 csapott evőkanál cukrot öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. (Ha van aprítógépünk, akkor abba tegyünk bele mindent.) Amikor már elég...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes