5 púpozott evőkanál szezámmag liszt (kb. 30 dkg)
5 púpozott evőkanál gesztenyeliszt (kb. 30 dkg)
1 púpozott evőkanál zsír
5 db L-es tojás, vagy kevesebb nagyobb méretű
1 evőkanál szódabikarbóna (nem elírás!)
Fél citrom leve
Só ízlés szerint
Lehetőleg kókuszliszt a munkaasztal szórásához
1 db tojás a kenéshez
A fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát
Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szórt munkaasztalon 9 db vékony sodralékot
Ezekből 3 cipót tudsz fonni
1 db tojás habarj el, és kenőtollal kend be a kalácsokat
Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell közepes lángon sütni a kalácsokat
Kapustu, múku, mlieko, prášok do pečiva, soľ a korenie (podľa chuti) zmiešame a vytvoríme cesto. Kapustu však príliš nežmýkame aby nebolo cesto husté. Takto vypracované cesto vy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés langyos tejjel elvegyítjük, kevés liszttel megh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkészítés a videón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a lisztet egy nagyobb tálba beleszitálom,a többi hozzávalókat hozzáadom,és a felfuttatót élesztővel könnyű,laza tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű