5 púpozott evőkanál szezámmag liszt (kb. 30 dkg)
5 púpozott evőkanál gesztenyeliszt (kb. 30 dkg)
1 púpozott evőkanál zsír
5 db L-es tojás, vagy kevesebb nagyobb méretű
1 evőkanál szódabikarbóna (nem elírás!)
Fél citrom leve
Só ízlés szerint
Lehetőleg kókuszliszt a munkaasztal szórásához
1 db tojás a kenéshez
A fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát
Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szórt munkaasztalon 9 db vékony sodralékot
Ezekből 3 cipót tudsz fonni
1 db tojás habarj el, és kenőtollal kend be a kalácsokat
Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell közepes lángon sütni a kalácsokat
1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk. 2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKilogram múčnej zmesi zmiešame z 2/3 hladkej a 1/3 výberovej múky. Roztopíme 125 g masla s 2 dl oleja. Keď tuk vychladne, vmiešame 7 žĺtkov, trochu cukru, 20 g kvasníc, 3 dl mli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntöttem, meglangyosítottam, majd feloldottam benne a cukrot és az élesztőt. Egy dagasztótálba mértem a lisztet, hozzáadtam a sót, közepébe mélyedést készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.tészta a lisztbe elkeverjük az élesztőt majd az olajat elmorzsoljuk.......a többi hozzávalókkal jól összedolgozzuk....négy részre osztjuk.... VÉGLEGES ELKÉSZÍTÉS egyik adag tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű