6 tojássárgája
30 dkg porcukor
12 ekanál víz --> ezt a 3-at összedolgozni
6 tojásfehérje habja
10 dkg dió
25 dkg liszt
1 vanília
1 sütőpor --> összekeverni mindent, nagy tepsiben megsütni
Krém:
1/4 l tej
1 vanília vagy karamell puding
1 tojás --> sűrű péppé főzzük
20 dkg vaj
20 dkg porcukor + 5 dkg dió
rum (esetlen eszencia)
A sárgákat a porcukorral, vízzel összedolgozzuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük és megsütjük.
A krémhez a tejet, pudingport és tojást sűrű péppé főzzök, ha a pépé kihűlt, jön bele a vaj, a porcukor, a dió és a rum. Jól kidolgozzuk, a tetejét bereszeljük csokoládéval.
A kekszet, a cukrot, a puha margarint, a vaníliás cukrot, és a tejet összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe belegyúrjuk a rumaromát és a kakaóport, a másik felébe a diót...
Elkészítési idő:A meghámozott, lereszelt sárgarépát a darált dióval, a vajjal, a mézzel, a citrommal és 10 dkg kókuszreszelékkel jól összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, melyeket megh...
Elkészítési idő:Elkészítés A vajat a cukorral, a tejjel és a kakaóval gőz fölött felfőzzük. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20 × 30 cm-es teps...
Elkészítési idő: