6 tojássárgája
30 dkg porcukor
12 ekanál víz --> ezt a 3-at összedolgozni
6 tojásfehérje habja
10 dkg dió
25 dkg liszt
1 vanília
1 sütőpor --> összekeverni mindent, nagy tepsiben megsütni
Krém:
1/4 l tej
1 vanília vagy karamell puding
1 tojás --> sűrű péppé főzzük
20 dkg vaj
20 dkg porcukor + 5 dkg dió
rum (esetlen eszencia)
A sárgákat a porcukorral, vízzel összedolgozzuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük és megsütjük.
A krémhez a tejet, pudingport és tojást sűrű péppé főzzök, ha a pépé kihűlt, jön bele a vaj, a porcukor, a dió és a rum. Jól kidolgozzuk, a tetejét bereszeljük csokoládéval.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozááadjuk a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk a tésztát és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 2...
Elkészítési idő: 2 óraA zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk....
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, szép vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és cukros tejjel puhított gesztenye masszával töltjük.Kifliformára hajtjuk. Közepes hőmérsékletnél 20 percig sütj...
Elkészítési idő: kb. 40 percA tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót,...
Elkészítési idő: