6 tojássárgája
30 dkg porcukor
12 ekanál víz --> ezt a 3-at összedolgozni
6 tojásfehérje habja
10 dkg dió
25 dkg liszt
1 vanília
1 sütőpor --> összekeverni mindent, nagy tepsiben megsütni
Krém:
1/4 l tej
1 vanília vagy karamell puding
1 tojás --> sűrű péppé főzzük
20 dkg vaj
20 dkg porcukor + 5 dkg dió
rum (esetlen eszencia)
A sárgákat a porcukorral, vízzel összedolgozzuk, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük és megsütjük.
A krémhez a tejet, pudingport és tojást sűrű péppé főzzök, ha a pépé kihűlt, jön bele a vaj, a porcukor, a dió és a rum. Jól kidolgozzuk, a tetejét bereszeljük csokoládéval.
Először a golyókat készítsük el,majd félre tesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. Az egész tojásokat a cukorral...
Elkészítési idő:A kesudiót áztasd be langyos vízbe, legalább 3-4 órára, de lehet egy éjszakára is. Szúrd le, add hozzá a vizet, a citromlevet és turmixold le teljesen krémesre. A garit a tejjel és...
Elkészítési idő:A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A vajat/margarint összeolvasztjuk a tejjel, majd a liszthez adjuk a tojással és a cukorral együtt. Alaposan kidagasztjuk, leta...
Elkészítési idő: 11/2 óraA kekszet kisebb darabokra törjük, lehet húsklopfolóval is valamilyen vászontasakban. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, és 5 percig főzzük. E...
Elkészítési idő: