4 dl vörösbor
1 l áfonyalé
2 evőkanál méz
2 narancs
1 vaníliarúd
3 szegfűszeg
A vörösbort és az áfonyalevet az egyik narancs kifacsart levével, valamint a szegfűszeggel együtt melegíteni kezdjük. Közben a hosszában kettévágott vaníliarudat is beletesszük. Amikor az ital összeforrt, hozzákeverjük a mézet, és még forrón poharakba öntjük.
Narancskarikákkal tálaljuk.
Facsarjuk ki a narancs levét, és öntsük a bögrébe. Öntsük hozzá a tejet. Adjuk hozzá az instant kakaóport. Keverjük el, majd díszíthetjük a tetejét narancshéj reszelékkel, és él...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA virágokat mosd át jó alaposan, ellenőrizd, hogy nincsenek-e rajtuk kevésbé odaillő élőlények, majd tedd az üvegbe a citromsavval együtt a szirup mellé őket. A citromokat és a nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal díszítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű