4 dl vörösbor
1 l áfonyalé
2 evőkanál méz
2 narancs
1 vaníliarúd
3 szegfűszeg
A vörösbort és az áfonyalevet az egyik narancs kifacsart levével, valamint a szegfűszeggel együtt melegíteni kezdjük. Közben a hosszában kettévágott vaníliarudat is beletesszük. Amikor az ital összeforrt, hozzákeverjük a mézet, és még forrón poharakba öntjük.
Narancskarikákkal tálaljuk.
egy üvegbe teszem a mentàt ràöntöm a vodkàt és 2 napig àllni hagyom néha megràzogatom 2 nap utàn egy gézdarabon àtszüröm majd a vîzből és a cukorból szirupot főzők ha kihült összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a kakaóport és 1 gombóc fagyit tálba öntünk, és habosra turmixolunk. A maradék két gombóc fagyit egy-egy pohárba tesszük, a csokis shaket elfelezzük, és beleöntjük a poha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fügét befőttes üvegbe vagy zárható üvegbe tesszük. Ráöntjük a narancsszörpöt és a citromlevet, beleszórjuk a fűszereket meg az édesítőt (vagy cukrot). Annyi vodkával töltjük meg...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. Lépés Pürésítsük fel a görögdinnyét egy turmixgépben. Szűrjük le a pürét egy finom lyukú szűrőn. (Körülbelül 2 csésze levet kapjunk.) 2. Lépés Egy nagy korsóban vagy ka...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű