200 g vaj
300 g finomliszt vagy rétesliszt
1-2 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet vagy 2 evőkanál savó
csipet só
Egy tálba beszitálom a lisztet, hozzáadom a mikróban megpuhított vajat, ecetet, sót.
A robotgépben homogénre keverem.
Azonnal fel lehet használni, de jobb, ha áll valamennyit, ha lehet egy éjszakát.
•Ha édes süteményt csinálok, akkor a tésztába keverek 2 kk. cukrot
•Ha sós süteményhez használom a tésztát, akkor a sómennyiségen változtatok egy kicsit.
•Ha hajtogatni kell, akkor csak finomlisztből készítem. Kinyújtom vékonyra, megkenem vajjal, és feltekerem, mint a bejglit. Frigóban pihentetem, majd a kívánt formára nyújtom. Leveles, réteges lesz megsütve.
A tojásokat a cukorral és citromlével nagyon keményre felverjük. Gőz fölött, habüstben tovább kevergetjük, míg a hab felfelé húzott kis csúcsa el nem dől. Olajjal vékonyan kike...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük 2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük 3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjatok tésztát a hozzávalókból, annyi tejet hozzáöntve, hogy omlós legyen. Ne gyúrjátok túl sokáig, ne legyen gumiszerű, nyúlós a tészta! Ha kész, tegyétek fél órára a hűtőbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval. Egy másik tálban a cukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojásokkal, a vaníliával, a citromhéjjakkal (szá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű