200 g vaj
300 g finomliszt vagy rétesliszt
1-2 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet vagy 2 evőkanál savó
csipet só
Egy tálba beszitálom a lisztet, hozzáadom a mikróban megpuhított vajat, ecetet, sót.
A robotgépben homogénre keverem.
Azonnal fel lehet használni, de jobb, ha áll valamennyit, ha lehet egy éjszakát.
•Ha édes süteményt csinálok, akkor a tésztába keverek 2 kk. cukrot
•Ha sós süteményhez használom a tésztát, akkor a sómennyiségen változtatok egy kicsit.
•Ha hajtogatni kell, akkor csak finomlisztből készítem. Kinyújtom vékonyra, megkenem vajjal, és feltekerem, mint a bejglit. Frigóban pihentetem, majd a kívánt formára nyújtom. Leveles, réteges lesz megsütve.
A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a van...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. 2. Beletesszük a citromhéjat. 3. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. 4. A két részt összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló. A tésztát jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk. Mikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Közepes