Családireceptkönyv.hu

Alaprecept ♥ Macaron Pierre Hermé receptje


Írta:

Adag: 36 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ MACAROON:
15dkg mandulaliszt (egészen finomra darált mandula)
15dkg porcukor
5, 5dkg pihentetett tojásfehérje (amely min.4 napig, letakarva, hűtőszekrényben állt)
néhány csepp ételfesték
15dkg porcukor
3, 8 dkg szénsavmentes ásványvíz
5,5 dkg pihentetett tojásfehérje
♥ GANACHE:15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg margarin

Elkészítés:


1. A mandulalisztet és az egyik adag porcukrot szitáljuk át, hogy egészen finom szemcsés legyen
2. Az egyik adag pihentetett tojásfehérjét adjuk a mandulához. (amennyiben használunk ételszínezéket, azt előtte hozzáadjuk a fehérjéhez)
3. Forraljuk össze a másik adag porcukrot és az ásványvizet 118C-ra.
4. Amikor eléri a 115C-ot, kezdjük el felverni a másik adag tojásfehérjét.
5. Adjuk hozzá a 118C-os cukorszirupot. Verjük közepesen kemény habbá, hűtsük le 50C-ra.
6. Keverjük egyenletesen a mandulás keverékhez.
7. Sütőpapírra rajzoljunk 3,5cm átmérőjű köröket, amelyek 2cm távolságra helyezkednek el egymástól.
8. Fordítsuk meg a sütőpapírt, helyezzük sütőlapra.
9. Habzsákból nyomjuk a masszát a sablonokra
10. Hagyjuk állni 30 percig, hogy kissé száradjon
11. 180C-os sütőben 12 percig sütjük, közben kétszer kinyitjuk a sütő ajtaját (a hőmérséklet sütőfüggő, ki kell kísérletezni)
12. Kihűtjük.
13. Megtöltjük a választott töltelékkel.
14. 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, 2 órával fogyasztás előtt kivesszük.
Ganache:
15 dkg étcsokoládét, 1 dl tejszínt, 3,5 dkg margarint összeforralni, kihűteni.

Alaprecept ♥ Macaron Pierre Hermé receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kedvenc szelet
Kedvenc szelet

1. A lisztben elkeverjük a sütőport, a cukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy egy jól gyúrható és könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Eper csokiföndüben
Eper csokiföndüben

Tökéletes partifalat. Törjük apró darabokra a csokoládét (vegyesen ét- és tejcsokit), tegyük egy lábosba, és gőzfürdő fölött olvasszuk meg. Mikor már folyós állagú, öntsük fel a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Babi
Bolgár 3 bögrés almás  süti
Bolgár 3 bögrés almás süti

Meghámozom almát A reszelő nagyobbik lyukú felén lereszelem Az almára locsolom a citrom levét, a fahéjal összekeverem Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat (liszt, dara, c...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk