1/2 bögre liszt
3 közepes alma
3 tojás
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
2 kk. őrölt fahéj
1 ek. vaj
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
A sütőt bekapcsolom 175°-ra.
Az almát meghámozom, kisebb darabokra vágom
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, fahéj, vaníliás cukor és só) egy tálban összekeverem, beleütöm a tojásokat, a vajat mikróban éppen csak megolvasztom és a tálba öntöm. Alaposan eldolgozom, hogy véletlenül se maradjanak benne csomók.Szokásos módon (zsírozott lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában)sütöm a 175°-ra előmelegített sütőben. (alul felül sütés) Ha kihűlt. szeletelhető.
Aki úgy gondolja, megszórhatja a tetejét porcukorral, de általában nem hiányzik.
A hideg vajat kisebb kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a csipet sót , majd összegyúrjuk a tésztát. A tészte 3/4-ét belenyomkodjuk a 18 cm átmérőjű formába , a másik...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk és 32 kis gombocot formázunk. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap reggel kisodorjuk és a töltelékkel megtöltjük és hajtogatjuk. Töltelék: a kemény habba a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bort a citromhéjjal felforralom. A vizet, lisztet, cukrot és a tojások sárgáját simára keverem, a felforrt bort óvatosan hozzáöntöm. Visszateszem a tűzre és állandó keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyiket kb. 25x40cm-es kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és ráöntjük a tölteléket. Erre rátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű