1 doboz karikára szeletelt ananász konzerv (vagy 3 alma)
15 db kockacukor
2 nagy tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kkanál sütőpor
Egy teflonos sütő edényben (22 cm átmérőjű) karamellt csinálunk a kockacukorból és 3 evőkanál vízből.
Mialatt a karamell készül, előkészíthetjük az almát, ha azzal csináljuk. (hámozni, szeletekre vágni)
A karamell elkészültével ráhelyezzük az ananász karikákat (almaszeleteket) Félre tesszük.
Egy tálban elkeverjük a vajat, tojást, cukrot és a többi hozzávalót. Sima krém szerű legyen.
A tésztát öntsük a karamellen levő gyümölcsökre, egyengessük el a tetejét.
Süssük 30 percig 210°-os sütőben .
Borítsuk ki a süteményes tálra, az alja lesz a teteje.
Nem mindig szükséges 30 perc a sütéshez, legtöbbször 25 is elég.
Előfordul, hogy a süti oldalait meg kell kicsit lazítani egy tompa késsel, hogy ki tudjon jönni az edényből.
A hozzávalókból gyúrt tésztát készítünk. Fél órát pihentetjük. Ezalatt meghámozzuk és kis kockára vágjuk az almát. A tészta 2/3-át formába simítjuk és az oldalán is felhúzzuk. Majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, margarinnal, vaníliáscukorral habosra keverjük. A tojások habbá felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet felváltva hozzákeverjük. A tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport majd kis adagokban f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáreszeltem nagy lyukú sajtreszelőn a hideg vajat, ezt az ujjaink között morzsaszerű keverékké alakítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű