Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet karaj,
só, bors,
fokhagyma só,
2-3 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
pirospaprika

Elkészítés:


A hússzeleteket kiklopfoljuk majd sózzuk borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma sóval, lisztbe mártjuk és jó forró olajban hirtelen kisütjük a hús szeleteket.
A sütés után visszamaradt olajban üvegesre piritjuk a hagymát majd szórunk rá pirospaprikát és felöntjük vízzel.
Ebbe a szaftos lébe vissza tesszük a hússzeleteket majd kis lángon puhára pároljuk.Ízestítjük még sóval,borssal.meg az egy fokhagymát apróra vágva beletesszük és hagyjuk készre puhulni.Azért néha kevergessük meg le ne ragadjon.
Sült krumplival tálalom.

Cigánypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A húst megmossuk, ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk, mintha felszeletelnénk, de ne vágjuk át teljesen, az alja fogja majd össze. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Svéd húsgolyó
Svéd húsgolyó

Hagymát dinszteljük puhára a vajban, majd öntsük egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a zsemlemorzsát és hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja a nedvességet. Ezután tegyük bele az összes...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fasírt
Fasírt

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A megfonnyasztott hagymát a darált húshoz öntjük, ráütjük két tojást, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk