♥ TÉSZTA:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
25 dkg vaj vagy margarin
1 vaníliás cukor
♥ KRÉM:
3 tojássárgája
1 nagyobb citrom reszelt héja
60 ml frissen facsart citromlé
120 g cukor
20 g étkezési keményítő
50 g vaj
♥ A lisztet a sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat és a margarinnal rugalmas tésztává, gyúrjuk. Ha nem elég rugalmas, kevés tejfölt vagy tejet gyúrunk hozzá. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5-6 cm átmérőjű kis kosárformákat, kibéleljük vele. 180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük, kivesszük a sütőből és pálinkás pohár talpával mindenik közepébe kis mélyedést nyomunk. Ezt azért kell tenni, mert a tészta megnő és betölti a formákat, nem marad hely a krémnek. Visszatesszük a sütőbe, és tovább sütjük, szép világosra, nem szabad megbarnuljanak.
♥ Elkészítjük a krémet: A krém hozzávalóit a vajon kívül egy kisebb edénybe rakjuk, lassú tűzön folyamatosan keverve felforrósítjuk, hogy besűrűsödjön. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, és azon forrón betöltjük vele a kosárkákat.
.Ha kakaós piskótát csinálunk és fehérre akarjuk a mintát akkor kakaóport nem teszünk bele akkor a lisztből duplája kell. az anyagokat összekeverjük és a kész masszát tegyük egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat olvaszd meg fél perc alatt a mikróban. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró, majd keverd habosra a cukorral. Add hozzá a vaníliás cukrot és a tojást. A lisztet dolgozd össze a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 réteg: Vanília puding 2. réteg: 2dl cm tejszínhab felverve 250gr túróval, 1 citrom héja reszelve
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű