1/4 kg liszt,
1/4 kg dara
1/2 l tej
4 egész tojás
5 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 evőkanál olaj
10 dkg mazsola
csipet só
A darát a liszttel + tejjel simára keverjük (habverővel) sózzuk, hozzá adjuka mazsolát. 1/2 napig álljon a keverék. Majd hozzákeverjük a tojások sárgájátés a habbá vert fehérjét. Forró zsírba öntjük és élénk tűzön hagyjuk, míg az aljára rózsaszínű kéreg sül. Tovább pirtítjuk néhány percig majd a forró sütőbe toljuk.
Közben néhányszor lapáttal megforgatjuk.
Porcukor, málnaszörp, híg forró barackíz tálalható hozzá.
A magozott cseresznyét 2 deka cukorral megszórjuk. A lisztet, sütőport, többi cukrot, citromhéjat, sót, fahéjat összekeverjük. A vajat és tojást hozzáöntve, robotgéppel morzsásra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót elkeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom héjával. Ha folyós lenne (ez a túrótól függ), akkor teszünk bele kevés búzadarát is, majd f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze a tojást, a kefirt, az olajat és a cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Dolgozd hozzá a sütőporral v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük a zsírt, a sütőport, a porcukrot, a diót, a tojás sárgáját, és az egészet összemorzsoljuk. Amennyiben szükséges, tejföllel, vagy tejjel lágyíthatjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz