1/4 kg liszt,
1/4 kg dara
1/2 l tej
4 egész tojás
5 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 evőkanál olaj
10 dkg mazsola
csipet só
A darát a liszttel + tejjel simára keverjük (habverővel) sózzuk, hozzá adjuka mazsolát. 1/2 napig álljon a keverék. Majd hozzákeverjük a tojások sárgájátés a habbá vert fehérjét. Forró zsírba öntjük és élénk tűzön hagyjuk, míg az aljára rózsaszínű kéreg sül. Tovább pirtítjuk néhány percig majd a forró sütőbe toljuk.
Közben néhányszor lapáttal megforgatjuk.
Porcukor, málnaszörp, híg forró barackíz tálalható hozzá.
A piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verem. A margarint megolvasztom, hozzáadom a cukrot, a tojás sárgáját, a vanília aromát/cukrot, a tejet. Végül a lisztben elkevert sütőport. Beleforgatom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet konyharuhába csomagoljuk kisebb adagokban, és húsklopfolóval összetörjük. Nem kell teljesen apróra, mint a kekszgolyónál. A zselés cukorkát, a diót apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1kg liszt, 2 db tojas, 2 csomag szaritott eleszto, csipet so, 25 dk cukor es tej amennyit felvesz. A cukor szerintem sok es visszahuzza a tesztat en ezert kb. 6 dkg tettem. Duplaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű