Családireceptkönyv.hu

Csokis diós sarok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
25 dkg. liszt,
12,5 dkg cukor,
13 dkg margarin,
1 tk sütőpor,
2 tojássárgája
♥ DIÓS RÉSZ:
20 dkg cukor,
1 tk vaníliás cukor,
4 ek hideg víz,
20 dkg margarin,
2 ek rum,
2 tojásfehérje,
30 dkg darált dió (vagy mandula vagy mogyoró),
10 dkg durvára vágott dió (vagy mandula vagy mogyoró)
Lekvár, csokoládé

Elkészítés:


A sütemény készíthető mandulából, mogyoróból vagy dióból. Én darált diót használtam és durvára darált mogyorót az elkészítésénél, tehát keverve is elkészíthető.
Először elkészítjük a tésztát.
A lisztet a sütőporral, a cukrot a vaníliás cukorral elkeverjük és a liszthez adjuk. A tojások sárgáját a liszthez adjuk. A tojásfehérjét majd később használjuk fel. 13 dkg hideg margarint apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a liszthez és a tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, akkor fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.
Amíg a tészta a hűtőben pihen, azalatt elkészítjük a diós részét a sütinek. Egy lábosban a cukrot, a vaníliás cukorral, vízzel és 20 dkg margarinnal kevergetés közben addig melegítünk, amíg a margarin el nem olvad.
A tűzről levesszük és hozzáadjuk a 30 dkg darált diót és a 10 dkg durvára vágott mogyorót és a rumot is hozzáadjuk. Hagyjuk kihülni a masszát (fontos).
Míg hül ez a massza és már 1 óra is eltelt, akkor kivesszük a hűtőből a tésztát és fólia között sütőpapíron kinyújtjuk. Rajzolunk egy 30 x 30 cm-es négyzetet a sütőpapírra és arra nyújtjuk ki (mivel a kész süteményt úgy kell feldarabolni, hogy négyzetet vágunk és azt felezzük, így jön ki a forma. 10 x 10 cm-es négyzetekre kell felszelni, aztán kettévágni őket. Fotón látható.)
A kinyújtott tésztát bekenjük lekvárral, de nem vastagon. Én narancs lekvárt használtam, de elkészíthető barack lekvárral is. A lekvár azért kell, hogy a tészta ne morzsolódjon ki, miután kihül.
Ezután felverjük kemény habbá a 2 tojásfehérjét, majd fokozatosan a masszához adjuk és rákenjük a tésztára. Ügyeljünk, hogy egyenletesen kenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Még melegen daraboljuk fel, kihülés után pedig a sarkait csokoládéba mártjuk.

Csokis diós sarok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Gyors almás pite
Gyors almás pite

A tészta elkészítése legalább olyan egyszerű, mint a tölteléké. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Ha kezd összeállni, adjuk hozzá a cukrot és a toj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csupamokka cupcake
Csupamokka cupcake

A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és az instant kávéport összekeverjük. Az olajat, a tojást, a tejes-tejfölös keveréket, a vaníliakivonatot összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Birsalmasajt
Birsalmasajt

Megmossuk a birsalmákat, majd negyedekbe vágjuk és eltávolítjuk a magházakat. Feltesszük főzni annyi vízben amennyi ellepi, és megvárjuk amíg megpuhulnak. Ez körülbelül 25 percet...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Brigi
Almás piskóta
Almás piskóta

Keverd a 3 tojássárgáját a nyírfacukorral habosra, majd add hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a fahéjat. Öntsd hozzá a tejet és az étolajat. Keverd a masszához a sütőporos, sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk