♥ PISKÓTÁHOZ
10 dkg kristálycukor
10 dkg puha vaj
10 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
2-3 evőkanál tej
2 tojás
1 kávéskanál vaníliás cukor
1/2 kávéskanál sütőpor
♥ TÖLTELÉKHEZ
10 dkg vaj
5 dl tejszín
3 narancs
3 tábla étcsoki
♥ BEVONAT
1 tábla étcsoki
1 teáskanál olaj
A tésztához egy tálban vegyítsd a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a vajat, a tojást és a tejet. Habverővel keverd simára a masszát. Egyengesd egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformába. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd meg. Ekkor tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá tészta, kiveheted a sütőből.
A krémhez egy lábosban kezdj tejszínt melegíteni, majd add hozzá a vajat, a darabokra vágott csokit, és reszeld hozzá a narancshéjat, facsard hozzá a legnagyobb gyümölcs levét. Folyamatosan kevergetve főzd sűrű krémmé. Ha kihűl, géppel habosítsd. Szükség esetén habfixálóval javíthatsz az állagán.
Állítsd össze a tortát. A kihűlt piskótát vágd három részre, és kend rá a csokis-narancsos krémet. Az oldalára és a tetejére is jusson belőle.
Végül gőz felett olvaszd fel az étcsokit, majd adj hozzá olajat, hogy fényesebb legyen. Öntsd a torta közepére, és egy vastag kés segítségével vond be vele a tetejét és az oldalát. Díszítheted a megmaradt krémmel vagy narancskarikákkal.
Tészta: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük,...
Elkészítési idő:A túrót törd át egy szitán egy alkalmas edénybe, majd add hozzá a por- és a vaníliás cukrot is, szintén átszitálva. A málnákat mosd át jó alaposan, és darabold őket felekbe, negye...
Elkészítési idő: 30 perc.Hozzávalók a kakaós keksz réteghez: 1 csomag győri édes kakaós keksz (180 g) 30 g puha vaj annyi tej, hogy kicsit összeálljon Világos kekszréteghez: 15 d...
Elkészítési idő: