300 g liszt
50 g cukor
1/2 ek só
170 g sótlan vaj
120 ml hideg tej
1 tojás (lekenéshez)
nutella vagy más csokoládé
durva szemű cukor a díszítéshez
A lisztet, cukrot, sót és a kis darabokra vágott vajat tedd a robotgép üstjébe. Addig dolgoztasd a gépet, amíg egyenletes morzsás
állagúvá válik borsónyi vajdarabokkal. Önts hozzá gyorsan 80 ml hideg tejet, forgasd meg a géppel, majd állandó forgás közben fokozatosan add hozzá a maradék tejet, esetleg még egy keveset is, ha szükséges. Állítsd le a gépet, amikor a tészta összeállt. Vedd ki a tésztát, formázz belőle cipót, és csomagold be fóliába. A befóliázott cipót tedd a frigóba kb 30 percre.
Kapcsold be és melegítsd elő a sütőt 205°-ra.Javaslat: Ne az egész tésztával dolgozz.
Dolgozz először csak a tészta felével, és a másik felét ezalatt a hűtőben tárold. Így az megfelelően hideg marad, könnyebben tudsz majd vele dolgozni. A tésztát nyújtsd ki 3 mm vastagra. Használj 2 különböző méretű formát a tészta szaggatásához, egy kisebbet és egy nagyobbat.(pl. 65 mm és 57 mm) Ugyanannyi kicsit és ugyanannyi nagyot vágjál ki a tésztából ( kb. 30 kisebb és 30 nagyobb ebből a mennyiségből)
A kicsi szív lesz az alja, és a nagyobb lesz a sütemény teteje.
A tojást törd föl egy tálba, adj hozzá 1 ek vizet és alaposan keverd el. (Használhatsz tejet is a víz helyett.)
A KICSI szívek széleit kend be a tojással, majd mindegyik közepére halmozz 1 kávéskanálnyi nutellát.
Fedd be a szíveket a nagyobbik szívvel. Ujjaddal körbe nyomkodva zárd le a tésztát a nutella töltelék körül, majd egy villa fogaival
recézd körbe. Hasonlóan dolgozz el minden süteményt.
Kend le tojással a süteményeket, és szórd meg durva szemű cukorral.
A 205°-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig, amíg a sütemény szélei elkezdenek aranybarnává válni.
A háztartási kekszet konyharuhába csomagoljuk kisebb adagokban, és húsklopfolóval összetörjük. Nem kell teljesen apróra, mint a kekszgolyónál. A zselés cukorkát, a diót apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük. A mazsol...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA vajat morzsoljuk el a szitált liszttel, sóval, cukorral, sütőrporral, majd gyúrjuk össze a tojással. Fél óra pihentetés után tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű