20 cl házilag préselt narancslé
800 g banán (kb 1,5 kg hámozatlanul)
700 g cukor
100 g fekete csoki
1 kk őrölt fahéj
1 citrom leve + reszelt héja
1rúd vanília bele kikaparva (opció)
A felkarikázott banánt, a narancsok és a citrom levét, a cukrot, a fahéjat és a vaníliát kevejük össze, és tegyük egy lábasba.
Forraljuk fel, addig főzzük, míg a banán átlátszóvá válik.
Rendszeresen kavargassuk nehogy odaégjen az alja.
Mikor a banán átlátszóvá vált, adjuk hozzá a lereszelt csokoládét.
Közepes tűzön főzzük tovább állandó kavarás közben kb 20 percen keresztül.
Ha gondoljuk, össze lehet törni a banánt hogy homogén textúrát kapjunk.
Szedjük üvegekbe, csavarjuk rá a tetejét és kihűlésig állítsuk fejre.
Egy nagy méretű lábasba beleöntjük az ecetet, és kézzel alaposan körbekenjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a rossz részeket eltávolítjuk. Betesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítsd elő és főzd ki az üvegeket és a kupakokat. Így sterilek lesznek. A bodzát szemezd le, az almát vágd apró darabokra A leszemezett bodzát tedd fel főni fél deci vízzel. Ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a fügét, feldaraboljuk és a főzőedénybe helyezzük. A cukrot lemérjük és a fügére szórva néhány órát állni hagyjuk. Főzzük forrásig, majd állandó keverés közben még...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű