400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 púpozott evőkanál liszt
20 g zselatin
1 citrom, vagy vanília aroma
A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.
A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet összekeverjük, folyamatosan keverve megfőzzük,langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.
A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.
A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek formát, kibélelünk, majd rakunk egy adag krémet,
megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük, legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hozzávalók felhasználásával kakaós piskótát sütünk. 3 részre vágjuk. Krém: 1 üveg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vízzel és 1 kávéskanál fahéjjal felfőzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta: Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta alaphoz Elkészítjük a diós piskóta tortaalapot, amit a szeletelés előtt majd rendesen hagyjunk kihűlni. (Ehhez a tojásokat 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézMegfőzöm a vaníliapudingot, de csak 7,5 dl tejjel, kihűtöm és összekeverem a mascarponéval. A babapiskótákat egyenként az alkohollal összekevert kávéba mártogatom, de óvatosan, ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes