400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 púpozott evőkanál liszt
20 g zselatin
1 citrom, vagy vanília aroma
A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.
A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet összekeverjük, folyamatosan keverve megfőzzük,langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.
A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.
A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek formát, kibélelünk, majd rakunk egy adag krémet,
megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük, legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
https://www.youtube.com/watch?v=MInRG0Mgk54 : a torta linkje I. Kekszes alap készítése: 1. Darálóban ledaráljuk a kekszet, majd ráöntjük az olvasztott vajat, összekeverjük a ke...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalóit összegyúrtam és 3 nagyobb 2 közepes és egy kicsi golyót formázva beraktam 20 percre a hűtőbe. A 2 ek lisztet, 2 ek cukrot és a tejet csomómentesre keverem és...
Elkészítési idő: