Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés papucs


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25-30 dkg leveles tészta
1 tojás villával lazán fölverve
porcukor
♥a töltelékhez:
50 dkg gesztenyepüré
2 dl habtejszín
1 evőkanál rum vagy néhány csepp rumaroma
5 dkg mazsola (kihagyható

Elkészítés:


A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük.
A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy-egy kanál gesztenyét teszünk. A tészta egyik sarkát középre, a töltelékre hajtjuk, ezt a sarkot nagyon vékonyan megkenjük fölvert tojással, és ráhajtjuk a szemben levő sarkot.
Kicsit rányomjuk. A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 220-230 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
(A sütőt ne nyitogassuk közben, mert nem emelkedik meg a tészta!) A megsült süteményt megszórjuk porcukorral

Gesztenyés papucs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Almás pite 5 - OK
Almás - Almás pite 5 - OK

1. A lisztet az élesztővel nagyon jól elmorzsoljuk, a cukorral összevegyítjük. 2. A margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk, ½ óráig pihentetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Paplanos
Paplanos

A tészta anyagait összekeverjük, és tepsibe öntjük. A krém hozzávalóit összekeverjük, habzsákba öntjük a krémet és sűrűn berácsozzuk vele a tepiben lévő tésztát. 10 percig nagy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gumi süti
Gumi süti

sárga réteg: 3 tojás sárgáját kikeverni 5 e.kanál porcukorral és 1 van.cukorral 1 cs.étkezési zselatint beáztatni 1.5 dl vízben ,majd felmelegíteni (nem forralni) és beleönteni a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar nutellás palacsinta
nutellás palacsinta

Tojás kikeverjük a cukorral, csipet sóval, tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, és csomómentesre keverjük. Ha nem elég sűrű, még egy kis lisztet teszünk bele. Felforrósítjuk...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk