menu

Családireceptkönyv.hu

Alaprecept ♥ Omlós tészta (Linzer tészta)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g liszt
200 g Rama margarin
100 g cukor
1 tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
csipetnyi só
reszelt citromhéj

Elkészítés:


♥ Előlészítés:
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A margarin legyen szobahőmérsékletű, de ne túl lágy.
♥ Elkészítés
Ha géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk,
majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot (pl.: só, vanillincukor, citromhéj, kakaópor). Összedolgozzuk a tésztát robotgéppel.
Az összedolgozott tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgömbölyítjük, téglalap alakúra formázzuk. Ha a tészta lágyabb,
lisztezett tálcára helyezzük, és hűvös helyen vagy hűtőben pihentetjük. A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Ischlerhez, linzerkarikához, apró édes teasüteményekhez alkalmazható tészta
♥ Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.

Alaprecept ♥ Omlós tészta (Linzer tészta)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Gesztenyés hamis somlói
Gesztenyés hamis somlói

A csokoládéöntethez felforraltam a vizet, hozzáadtam a cukrot. Kis lángon addig főztem tovább, amíg a cukor teljesen fel nem oldódott. Beleszórtam a kakaót, és habverővel folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feketeerdő rakott piskóta
Feketeerdő rakott piskóta

A piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás pite ropogós
Almás pite ropogós

A lisztet robotgépben összedolgozzuk a hideg vajjal, a sóval és a cukorral és annyi vízzel, amitől összeáll. Fél órára behűtjük. Közben a kekszet késes robotgépben finomra daráljuk...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk