1,A hozzá valók: 2 db tojás,5 dkg porcukor, 2 késhegynyi szódabikarbóna,20 dkg méz, 25 dkg rétesliszt,késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg,zsír.
2. Hozzá valók: 30 dkg liszt,14 dkg cukor,2 db tojás,2 evőkanál melegített méz,késhegynyi törött szegfűszeg és fahéj ,1 kávéskanál szódabikarbóna.
1,A két tojást a cukorral és a szódabikarbónával nagyon habosra keverjük,majd beleöntjük a langyos mézet .a fűszereket és a lisztet. Jól kidolgozzuk és zsírral kikent kis tepsiben vagy őzgerincformában ,közepes meleg ütőben megsütjük.
2. A megadott mennyiséget összegyúrjuk és egy napig pihentetni kell hagyni! Ezután ceruzavastagságúra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk A tetejét tojással bekenjük és szeletelt diót vagy mandulát teszünk rá és mérsélelt tűznél megsütjük.
-a lisztbe keverjük a sütőport + só + citrom reszelt héja -bele morzsoljuk a margarint jól összekevesrjük+ a tojások sárgáját + annyi kanál tejfölt ,hogy kemény tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kihűlt tésztát kb.3-4 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 6-8 dkg durvára vagdalt dióval és 1 csomag mazsolával, amit meglocsoltunk fél fiola aromával. Összeforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztagyúrás - hozzávalóiból rugalmas állagú tésztát gyúrunk és 3 cipóra osztjuk, vékonyra nyújtva, egyenként lapokat sütünk belőlük (180C°-on 8-10 perc) Nem kell a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk. 2. Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük. 3. A hab készítése...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz