menu

Családireceptkönyv.hu

Gregor József pogácsája


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg liszt
10 dkg reszelhető kemény sajt
3 nagyobb tojás
1 kávéskanál só
A tetejére
1 tojás
2-3 dkg reszelt sajt vagy szezámmag

Elkészítés:


Sem élesztő, sem sütőpor nem kell hozzá. Nincs szükség kelesztésre, hosszadalmas hajtogatásra; mégis puha, szellős, könnyű és nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

Fölforraljuk a tejet a vajjal. Amikor forr, beleszórjuk a lisztet meg a sót, és gyors mozdulatokkal addig keverjük a tésztát, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és félretesszük.

Megreszeljük a sajtot.

Egyenként a tésztába ütjük a tojásokat. (Mielőtt a következőt hozzáadnánk, az előzőt alaposan belekeverjük. Legjobb, ha a robotgép dagasztóspiráljával dolgozunk.) A tojások után a tésztába dolgozzuk a reszelt sajtot is. Fényes, rugalmas, sárga masszát kell kapnunk.

Diónyi golyókat formázunk belőle (kiskanállal is szaggathatjuk), amelyeket egymástól némi távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk, és kicsit lenyomkodunk.

Megkenjük őket a lazán fölvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és 200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gregor József operaénekestől származik a recept.

Gregor József pogácsája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
sajtos pogácsa
sajtos pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos tökmagos pogácsa
Joghurtos tökmagos pogácsa

1. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet. 2. Hozzáadjuk a tojást, vajat, zsírt, apróra darált tökmagot, joghurtot és ízlés szerint sót. 3. A langyos, cukros tejbe felfuttat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÓS STANGLIK
SÓS STANGLIK

A liszttel elmorzsoljuk a margarint és a zsírt. Majd belekeverjük a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojások sárgáit. Az egészet ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefires kifli
Kefires kifli

A vajat és a sót villával alaposan elkeverjük, félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal, kefirrel, és a két tojással kelt tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk