♥ TÉSZTA:
1 cs. leveles tészta
tojás a kenéshez
♥ TOJÁS HAB:
3 db tojásfehérje
2 cs.vaníliás cukor
csipet só
20 dkg porcukor
A leveles tésztát 2 mm vastagra kinyújtjuk, 2 cm széles csíkokra vágjuk és a formára csavarjuk úgy, hogy a csíkok szélei fedjék egymást.
Úgy helyezzük a tepsibe, hogy a tésztavégek alulra kerüljenek. Tojással megkenjük, és forró sütőben sütjük. Még melegen óvatosan
kihúzzuk a formákat. Tenyerünkkel átfogjuk a tekercset, a másik kezünkkel a formát gyengén megcsavarjuk és a tésztából kihúzzuk.
Ha kihűltek a tekercsek, megtöltjük édes vagy sós töltelékkel.
Töltelék lehet:
♥ édes : tejszínhab, gyümölccsel dúsított puding, mazsolával elkevert vanília krém,
♥ sós: sajtos besamel, sonkás töltelék stb. A tekercs végeit reszelt sajtba is márthatjuk.
♥ Forrázott tojáshabtöltelék:
1 tojásfehérjéhez 6-8 dkg cukrot veszünk, vaníliával ízesítjük. A cukorból kb. fél dl vízzel szirupot főzünk, egészen addig, amíg ha egy villát belemartunk és ráfújunk, gömböcskék keletkeznek. (Ez a próbája a sűrű cukorszirupnak.)
Közben a tojásfehérjét keményre felverjük, és a kész szirupot vékony sugárban a habhoz – amit közben még kavarunk – csurgatjuk. Ezután még addig verjük, amíg olyan kemény lesz, hogy a habverőn megáll a hab. Nyomózsákba töltve megtöltjuk a tekercseket.
♥ A formákat kézzel mosogatjuk el és szárazra törüljük.
A tészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen. A ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Továbbra is keverve apránként az olajat, majd a light joghurtot dolgozzuk bele. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, diót és narancshéjat, majd lehűtjük. Cukrozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű