Családireceptkönyv.hu

Hajdinás piskóta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
7 tojásfehérje (24 dkg)
24 dkg mandulaliszt
15 dkg hajdinaliszt
3 dkg liszt
3 dkg cukor
♥ KRÉM
9 dkg porcukor
28 dkg málna
3 dkg kukoricakeményítő

Elkészítés:


♥ A tésztához verjük fel a tojásfehérjét. Keverjük össze a liszteket, cukrot. Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez. Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába. Süssük 20 percig 160-180 °C-on.
♥ Krém: A cukrot keverjük össze a keményítővel, szórjuk a málnára, botmixerrel törjük össze. Melegítsük meg, hogy az anyagok összeolvadjanak. Tegyük hűtőbe. Kihűlés után kanalazzuk a kosárkákba, díszítsük friss gyümölccsel.

Hajdinás piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Hólabda
Hólabda

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tekerhető protein palacsinta
Tekerhető protein palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékhez hozzákeverjük a protein port és a tejet. Aki nem fél a sárgájától, az teljes tojással is dolgozhat, akkor nyilván a fenn említett, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre Toth
Babapiskótás citromos kocka
Babapiskótás citromos kocka

A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát. Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor bab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk