♥ TÉSZTA
7 tojásfehérje (24 dkg)
24 dkg mandulaliszt
15 dkg hajdinaliszt
3 dkg liszt
3 dkg cukor
♥ KRÉM
9 dkg porcukor
28 dkg málna
3 dkg kukoricakeményítő
♥ A tésztához verjük fel a tojásfehérjét. Keverjük össze a liszteket, cukrot. Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez. Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába. Süssük 20 percig 160-180 °C-on.
♥ Krém: A cukrot keverjük össze a keményítővel, szórjuk a málnára, botmixerrel törjük össze. Melegítsük meg, hogy az anyagok összeolvadjanak. Tegyük hűtőbe. Kihűlés után kanalazzuk a kosárkákba, díszítsük friss gyümölccsel.
2dl tejfölt,1 tasak vaníliás cukrot,1 tasak sütőport,3 egész tojást és 2 dl étolajat simára elkeverünk. 500g réteslap felét félretéve a tepsibe rétegezzük a lapokat az elkészített...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggyet nem szoktam szét főzni, a meggyszemek maradjanak egészben. Kihűtöm langyosra, így szebben rá lehet simítani az alsó lapra. Hagyom teljesen kihűlni majd megkenem a kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot az előírás szerint kevés cukorral, de a szokásosnál kissé sűrűbbre főzzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot lazán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű