Családireceptkönyv.hu

Kosárkák vaníliakrémmel és gyümölcsökkel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
250 g liszt
100 g enyhén puha vaj, felkockázva
100 g porcukor
egy csipet só
2 tojás
♥ KRÉM :
3 tojássárgája
60 g kristálycukor
20 g liszt
250 ml tej
1 teáskanál vaníliakivonat
♥ TETEJÉRE :
gyümölcsök tetszés szerint

Elkészítés:


Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, a porcukorral és a sóval, beleütjük a tojásokat is, és sima tésztává dolgozzuk össze. Folpack fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, legalább 30 percre, de lehet több is.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
A tojássárgákat a cukorral, a vaníliakivonattal és a liszttel simára keverjük. Felengedjük a tejjel és kis lángon folytonos keveréssel besűrítjük. Félretesszük hűlni, időnként megkeverjük.
A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 12 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle. Ezekkel kibéleljük a kosárkaformákat. Ha van elég ilyen formánk, akkor a vaksütést nagyon egyszerűen megoldhatjuk, minden tésztával töltött kosárba óvatosan belenyomunk egy másik kosárkaformát.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük így, majd kivesszük belőle az üres formákat és még 5 percig sütjük a kosárkákat.
Ezután a formából kivéve rácson hagyjuk hűlni őket.

Tálalás előtt megtöltjük a tésztakosarakat a vaníliakrémmel és megrakjuk tetszés szerinti gyümölcsökkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ a tészta lefagyasztható nyersen, alaposan becsomagolva.
♥ A kisütött kosárkák kihűlés után töltetlenül, jól záródó dobozban szintén eltarthatók.
♥ a kosárkák simán elősüthetők mindenféle sütőpapír-sütőlencse, vagy másik forma belenyomása nélkül is.
♥ A recept Michel Roux Tésztavarázs című könyvéből származik

Kosárkák vaníliakrémmel és gyümölcsökkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
530. Képviselőfánk
530. Képviselőfánk

1-es. A vizet, olajat,sót, van. cukrot felforralni, hozzá a liszt, a tűzön addig keverni míg el nem válik a tészta az edény falától ( kb. 2 perc) Hűlni hagyni, belekeverni az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Somlói torta
Somlói torta

Először a krémet készítjük el. Ehhez 8dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudin...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anni
Linzerkarika
Linzerkarika

-A lisztet, porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliákat, majd belemorzsoljuk a margarint. -A tejföllel és a tojássárgákkal összegyúrjuk a tésztát és kb. fél órára hűtőszekrényb...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk