60 dkg burgonya
2 db tojás
15 dkg rétesliszt (amennyit a krumpli felvesz)
1 csipet só
3 dkg vaj
2 dkg zsemlemorzsa
A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már jól gyúrható tésztát kapjunk (a krumpli minősége határozza meg a liszt mennyiségét).Deszkán centi vastag lapot nyújtunk belőle, amelyet 5 cm széles csíkokra vágunk. A csíkokból centi vastag szeleteket, majd a szeleteket a tenyerünkkel a lisztes deszkán magunktól elgörgetjük, így keletkezik a nudliforma.Forró, sós vízben kifőzzük (míg feljön a víz tetejére). Vajon pirított zsemlemorzsára szedjük
A tésztának vizet forralunk egy kevés sóval, majd kifőzzük és leszűrjük. Magas falú serpenyőben megpirítjuk a bacont, majd a zsírján megdinszteljük a félbevágott, majd szeletelt ha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttattam a langyos, cukros tejben.A dagasztótálban elkevertem a száraz hozzávalókat,majd hozzáadtam a felfuttatott élesztőt,a tojást és az olajat.Géppel alaposan ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben megfőzzük. A bacont felszeleteljük, és kevés olajban megsütjük, hozzákeverjük a megfőtt, leszűrt tésztát és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A reszelt s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vanília pudingot fél liter tejben,ízlés szerinti mennyiségű cukorral felfőztem. A szikkadt kifliket karikákra vagdaltam,majd a cukros tejjel leöntöttem,majd a cukrozott mákkal ö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű