60 dkg burgonya
2 db tojás
15 dkg rétesliszt (amennyit a krumpli felvesz)
1 csipet só
3 dkg vaj
2 dkg zsemlemorzsa
A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már jól gyúrható tésztát kapjunk (a krumpli minősége határozza meg a liszt mennyiségét).Deszkán centi vastag lapot nyújtunk belőle, amelyet 5 cm széles csíkokra vágunk. A csíkokból centi vastag szeleteket, majd a szeleteket a tenyerünkkel a lisztes deszkán magunktól elgörgetjük, így keletkezik a nudliforma.Forró, sós vízben kifőzzük (míg feljön a víz tetejére). Vajon pirított zsemlemorzsára szedjük
A baconös-cukkinis tészta elkészítéséhez az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott bacont, és tovább pirítjuk. A cukkinit apróra vágjuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKülön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ezután öntsük őket össze, keverjük, majd gyúrjuk át és pihentessük 5 percig a masszát. Bambuszrostliszttel szórt felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA raguhoz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá a hús, amit körbepirítunk. Ha ez kész, ráöntjük a paradicsomot, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű