Családireceptkönyv.hu

Krumplis kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A mérésre használt bögre 2,5 dl-es
2 bögre búza kenyérliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre víz
2 közepes krumpli (kb.15 dkg)
1 ek. cukor
2 kk só
1 ek. olaj
1 csomag porélesztő

Elkészítés:


A krumplit meghámozom, feldarabolom és megfőzöm, majd megtöröm és hagyom langyosra hűlni . A főző vizet megőrzöm, mert ezt adom majd a tésztához.
A hozzávalókat a robotgép üstjébe teszem, dagasztókarral a géppel kidagasztom a tésztát. (5-10 perc) Amennyiben szükséges, dagasztás közben adagolok hozzá lisztet, ha nagyon ragad a krumplitól. Amikor összeállt a tészta, gombóccá formálom, lisztezett aljú tálba teszem. Nedves konyharuhával letakarom a tálat és kelni hagyom a tésztát. Ha megkelt, lisztezett deszkán kézzel átgyúrom és megformázom. Kedvem szerint megvágom a tetejét (általában 3 párhuzamos vágást készítek éles késsel).Ismét letakarom most egy nagyobb edénnyel, a sütőt 180°-ra bekapcsolom, és amíg a sütő bemelegszik, addig a tészta másodszor kel. A sütő aljába beteszek egy kis edényben vizet, hogy gőzös környezetet biztosítsak a kenyérnek. Amikor a sütő elérte a megfelelő hőfokot, betolom a kenyeret. Alul felül sütéssel 30-35 perc alatt megsütöm. Miután sütőbe tettem, 20 percig nem nyitom ki a sütő ajtaját, 20 perc elteltével azonban kiveszem a kenyeret, kenő ecsettel bevizezem a tetejét és visszatolom a sütőbe. Ezúttal a sütő aljában elhelyezett vizes edényt kiveszem.
Ha elkészült, még forrón újra átkenem vízzel majd rácson hagyom kihűlni. Csak akkor vágom fel, amikor már kihűlt.

Krumplis kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Puha szendvicskenyér kevés alapanyagból( Paleo)
Puha szendvicskenyér kevés alapanyagból( Paleo)

A szobahőmérsékletre felmelegedett (kb. 10 percig áll a konyhádban vagy meleg vizes edénybe meríted 1 percre) tojásokat habosra verd fel. Keverd össze a többi, száraz hozzávalót e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos vadkovászos kenyér
Mákos vadkovászos kenyér

A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet,lazán elkeverem, majd minimum egy órán át letakarva pihentetem. Hozzáadom a kovászt, és megkezdem a dagasztást. Egyes fokozaton...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pörköltes kenyér - Limara
Pörköltes kenyér - Limara

A lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Felhőkenyér
Felhőkenyér

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük. A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőpo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk