menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A mérésre használt bögre 2,5 dl-es
2 bögre búza kenyérliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre víz
2 közepes krumpli (kb.15 dkg)
1 ek. cukor
2 kk só
1 ek. olaj
1 csomag porélesztő

Elkészítés:


A krumplit meghámozom, feldarabolom és megfőzöm, majd megtöröm és hagyom langyosra hűlni . A főző vizet megőrzöm, mert ezt adom majd a tésztához.
A hozzávalókat a robotgép üstjébe teszem, dagasztókarral a géppel kidagasztom a tésztát. (5-10 perc) Amennyiben szükséges, dagasztás közben adagolok hozzá lisztet, ha nagyon ragad a krumplitól. Amikor összeállt a tészta, gombóccá formálom, lisztezett aljú tálba teszem. Nedves konyharuhával letakarom a tálat és kelni hagyom a tésztát. Ha megkelt, lisztezett deszkán kézzel átgyúrom és megformázom. Kedvem szerint megvágom a tetejét (általában 3 párhuzamos vágást készítek éles késsel).Ismét letakarom most egy nagyobb edénnyel, a sütőt 180°-ra bekapcsolom, és amíg a sütő bemelegszik, addig a tészta másodszor kel. A sütő aljába beteszek egy kis edényben vizet, hogy gőzös környezetet biztosítsak a kenyérnek. Amikor a sütő elérte a megfelelő hőfokot, betolom a kenyeret. Alul felül sütéssel 30-35 perc alatt megsütöm. Miután sütőbe tettem, 20 percig nem nyitom ki a sütő ajtaját, 20 perc elteltével azonban kiveszem a kenyeret, kenő ecsettel bevizezem a tetejét és visszatolom a sütőbe. Ezúttal a sütő aljában elhelyezett vizes edényt kiveszem.
Ha elkészült, még forrón újra átkenem vízzel majd rácson hagyom kihűlni. Csak akkor vágom fel, amikor már kihűlt.

Krumplis kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándorné
Teljes kiőrlésű zsemle
Teljes kiőrlésű zsemle

A hozzávalókat összegyúrom, 4 részre osztom. Ovális alakúra nyújtom, tepsibe teszem. Hagyom kelni egy fél órát, 150 - 160 fokos sütöm

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Vizes zsemle ThangZhong
Vizes zsemle ThangZhong

Az elkészítés menete: 1. TangZhong elkészítése: a liszt és a víz összefőzése/összemelegítése 2-3 percen át, majd az egyveleg szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása a zsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fehér vagy félbarna búzakenyér
Fehér vagy félbarna búzakenyér

1. A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság. 2. A mennyiségeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes dagasztás nélküli kenyér
Zabpelyhes dagasztás nélküli kenyér

~A száraz hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd hozzáteszem az olajat, tejterméket és a vízet melyben feloldottam az élesztőt, lefedem, 1 órát a pulton hagyom. Ezalatt mege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk