Családireceptkönyv.hu

Macaron áfonyás töltelékkel


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♥ MACARON..
15 dkg mandulaliszt,
15 dkg porcukor,
11 dkg pihentetett tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
3,8 dkg víz,
1 csepp élelmiszerfesték,
csipetnyi só.
♥ TÖLTELÉK:

Elkészítés:


♥ MACARON.
A mandulalisztet a porcukorral együtt megszitáljuk, és még szárazon a csipetnyi sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a pihentetett
tojásfehérje felét (5,5 dkg-ot) és alaposan összedolgozzuk. Egy másik edénybe kimérjük a kristálycukrot, hozzáadjuk a vizet és folytonosan kavargatva addig forraljuk, míg a cukoroldat teljesen kitisztul és hólyagozva forr. A maradék tojásfehérjét egy tálba tesszük, és kézi mixerrel alacsony fordulaton felhabosítjuk, majd vékony sugárba hozzátöltve a forró cukoroldatot szép fényes, kemény habot verünk. A kemény habhoz adjuk hozzá a cseppnyi élelmiszerfestéket, majd összekavarjuk, hogy a színezék egyenletesen eloszoljon a habban. A színes habot hozzáadjuk a mandulalisztes-porcukros keverékhez és összedolgozzuk, majd habzsákba töltjük a masszát. A tepsikbe sütőpapírt vágunk, és a papír kevésbé fényes felére fekete filccel köröket rajzolunk, majd a papírt megfordítva a habzsák segítségével egyforma korongokat nyomunk. Ha a tepsi megtelt a korongokkal, mindenestől az asztalhoz ütögetjük, majd addig pihentetjük – legalább egy órát – amíg a tetejükön a hab kezd megkötni. Akkor jó, ha megérintve a tetejét, már nem ragad az ujjunkhoz. Előmelegített (110-120 fokos) sütőben légkeveréssel 10-12 percet sütjük.
♥ TÖLTELÉK: A habtejszínt felverjük;. Az áfonyalekvárt egy edényben összeforraljuk a citromlével a citromhéjjal és a fahéjjal. Langyosra hűtjük, és kivesszük belőle a fűszereket, majd összekavarjuk a tejszínhabbal.
A megsült macaron-korongokat összeragasztjuk a krémmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Alíz receptje alapján.

Macaron áfonyás töltelékkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós mogyoróvajas süti
Ropogós mogyoróvajas süti

A vajat, mogyoróvajat, nyírfacukrot és a barna cukrot géppel habosra keverjük. Kimérjük a lisztet, sütőport, sót, és fokozatosan hozzáadagoljuk a vajas keverékhez. Mikor egynemű t...

Elkészítési idő: 32 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csokibomba liszt nélkül
Csokibomba liszt nélkül

1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor teljesen meg nem olvad. Ekkor beletördeljük az étcsokoládét és azt is...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PALEO TIGRIS SZELET
PALEO TIGRIS SZELET

Elkészítés: A kókuszreszeléket késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk. A feh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kávékrémes pohár
kávékrémes pohár

A tejet összekeverjük az instant kávéval, cukorral, vaníliás cukorral, keményítőliszttel és összefőzzük. Ha már elég sűrű, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. A babapiskótákat ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk