50 g cukor
1 csipet só
180 g tojásfehérje
400 g porcukor
220 g darált mandula
A mandulát a porcukorral egyszer átdaráljuk, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkezdjük felverni, ha elkezdett kifehéredni, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ha már annyira kemény a hab, hogy nem folyik le az edény oldaláról, hozzáadjuk kanalanként a mandulás cukrot. A tésztaadagolóba töltjük, majd a formákra nyomkodjuk őket, 3-4 milliméter vastagon.
A frissen kinyomkodott pöttyöket (vagyis a tepsit) üssük hozzá az asztalhoz, hogy a felesleges levegő kijöjjön. Majd pihentessük 1 órát, hogy a felülete fényes és sima legyen.
A sütési időt nagyon nehéz meghatározni, sokban függ a sütőtől, ezért először érdemes pár darabbal kipróbálni. Az se használjon légkeverést, akinek van a ilyen funkció a sütőjén, attól ugyanis kiszárad a tészta, és nem lesz belül finoman krémes. Az ideális sütési hőmérséklet 150 fok és 13-14 percig érdemes sütni a sütiket.
.
♥ Sütés után addig ne nyúljunk hozzá, ameddig nem hűlt ki teljesen.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...
Elkészítési idő: 3óra Nehézség: NehézA vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipetnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlapanyagokból könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. A tésztát 3 felé vágjuk, és mind a 3 lapot megsütjük. Krém: 3 dl tejben 2 db vaníliás cukrot és a tészta 1 lapját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű