1/2 sachet de levure chimique
2 cuil. à café d'arôme fleurs d'oranger
80 g de farine
100 g de sucre
2 œufs
80 g de beurre salé
Allumez le four th.5 (150°).
Faites fondre le beurre et le laissez-le refroidir.
Fouettez les oeufs et le sucre pour obtenir un mélange blanc et mousseux. Ajoutez peu à peu le beurre et la farine mélangés à la levure, puis l'arôme fleurs d'oranger. Répartissez la pâte dans les alvéoles d'un moule à madeleines bien beurré et mettez au four pendant 15 mn.
Dès la sortie du four, laissez refroidir les madeleines sur une grille.
♥A servir avec une citronnade bien fraîche
A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és összegyúrjuk a hozzávalókkal. Egy éjszakára betesszük hűtőbe és másnap nyújtjuk és sütjük .
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan add hozzá a reszelt almát is. A tojások sárgájával és a langyos tejjel elkeverve készíts belőle sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzászitáljuk a süt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepes